Hvad sker der egentlig, når du får en søvnorgasme?

Har du nogensinde prøvet at få en søvnorgasme? Og er du overhovedet med på, hvad det er? Få svaret her.

author
Anja Bruneskjold

Du kender stensikkert det der med at drømme en masse om natten. Sådan er det bare nogle gange … Og du har da helt sikkert også prøvet at drømme om sex. Men hvad sker der, når du har de drømme? Er du en af dem, der sommetider får en søvnorgasme? Se her, hvad dét går ud på.

Hvad er en søvnorgasme?

Det er faktisk ikke heeelt ualmindeligt at få en søvnorgasme. Og det betyder simpelthen bare, at du får en orgasme, mens du sover. Ofte sker det, fordi du drømmer et eller andet, der har med sex at gøre. Eller i hvert fald noget, der tænder dig HELT vildt. Det er altså bare en helt almindelig drøm, som er kombineret med sexlyst. Og så kan du faktisk være så heldig at få en søvnorgasme.

Læs også: Derfor mister piger lysten til sex

Hvorfor får man nogle gange en søvnorgasme?

Det er ikke ALLE, der oplever at få en søvnorgasme. Og når det sker, er det altså VIRKELIG sjældent. Men helt praktisk sker det, fordi kønslæberne jævnligt bliver fyldt op med blod. Det betyder altså, at klitoris svulmer op og bliver større – og din sexlyst stiger.
Om natten cirkulerer vores blod nemlig på en bestemt måde, så vores kroppe kan forblive varme. Ja, det ER ret smart. Og det er simpelthen derfor, du er særlig “udsat” for at få en orgasme, mens du sover, hvis du drømmer et eller andet frækt.

Amerikanske forskere mener også, at det handler om andre ting, når du får orgasme midt i din søvn. De er nemlig sikre på, at der er særligt stor sandsynlighed for det, hvis din lyst er uforløst, OG du har haft tanker om sex.

Kan du huske dine drømme? Måske drømmer du om ekskæresten. Se her, hvad det kan betyde.

Læs også: Sådan kan du se på folks øjne, om de har lyst til sex