Kan jeg bruge en for gammel solcreme?

Skøn

Hvor lang tid holder en solcreme, før den bliver for gammel og stopper med at virke?

Emilia Jacobsen

Af Emilia Jacobsen Skrevet den juni 12, 2017

Årh, ikke nok med at det stads er fedtet og snasket, så er det heller ikke helt billigt – ja, vi snakker om solcreme. Men det er jo vigtigt, og derfor er det noget, du bliver nødt til at lægge lidt penge i og måske endda lidt ekstra penge, hvis du vil være sikker på, at den beskytter ordentligt. Det betyder også, at det ville være virkelig lækkert for dankortet, hvis du kunne genbruge solcremen fra sidste år. Men hvad nu hvis du har en for gammel solcreme?

Kan solcreme virkelig blive for gammelt?

Oh yes, det kan det. Hvis du synes, din solcreme fra sidste år har en lidt mærkelig konsistens eller en anden farve, så har den det nok ikke så godt mere. Og så må du altså ud at investere i en ny. En for gammel solcreme er aldrig godt, for den kommer ikke til at beskytte dig ordentligt mod solens stærke stråler. Men du synes måske, det er en lidt besværlig og mærkelig måde at finde ud af, om den beskytter godt nok mod solen.

Derfor er det simpelthen så smart, at du faktisk kan se en holdbarheds’dato’ på selve solcremen. Den ser bare ikke helt ud som dem, du kender fra madvarer. Du skal i stedet kigge efter det lille billede, du kan se nedenfor, der viser en bøtte med åbent låg. Heri står der er et tal, der indikerer, hvor mange måneder solcremen kan holde sig, efter du har åbnet cremen.

Kilde: Taenk, You Beauty

Mere om