kruset hår

Skøn

Kruset hår: 8 tricks til at undgå det

Mathilde Brandborg

Af Mathilde Brandborg Skrevet den april 16, 2018

Vores hår vil ikke altid det samme, som vi vil. Især vores klima herhjemme kan ødelægge en ellers god hårdag. Kruset hår er skideirriterende, lad os bare lige blive enige om det. Det er ikke fedt at ligne en, der lige er kommet hjem fra en uge på Roskilde Festival uden en hårbørste, men til gengæld med RIGTIG meget tørshampoo.

Det kan føles som lidt af en kamp, når vi gerne vil modarbejde vores tilfælde af kruset hår, men det kan faktisk godt lade sig gøre med et par tricks. Så dem får du lige her.

Brug ALTID balsam

Dit hår græder, hvis du ikke giver det balsam efter en hårvask. Det har brug for fugt, men ikke hvilken som helst fugt – en fugt, der kan lagre sig inde i håret. Hvis du undgår balsam, vil dine hårspidser i stedet tiltrække fugten fra luften, hvilket vil medvirke til, at dit hår bliver kruset. Brug helst en balsam, der indeholder glycerin og andre fugtgivende ingredienser – for eksempel kokosolie eller shea butter.

Vent med hårtørreren

Lad dit hår tørre 90 procent, før du begynder at tørre det med din hårtørrer. Dit hår har ikke godt af varmen fra en hårtørrer, fordi den oftest ligger på over 200 grader, hvilket brænder og udtørrer håret. En hårtørrer er dog et fantastisk redskab til styling, hvilket er grunden til, at du ikke bør pakke den helt væk, men blot kun anvende den, lige inden dit hår er helt tørt.

Vælg en hårbørste med blandede børstehår

Hvis du gerne vil undgå kruset og tørt hår, så vælg din hårbørste med omhu. En hårbørste har nemlig flere funktioner end blot at rede dit hår igennem. Den rigtige børste beskytter og plejer dit hår ved at fordele olien fra din hovedbund ud i håret og dermed give det glans og struktur. Mason Pearson laver nogle fantastiske hårbørster, som har blandede hår af vildsvin og plastik. Disse børster er dog meget peberede i prisen. Det er ikke alle, der føler for at smide 1000 kroner efter en hårbørste, derfor findes der naturligvis alternativer. Nedenstående hårbørste er lavet af vildsvinhår og vil være effektiv til at fordele olierne fra hovedbunden til hårene. Den koster 269 kroner, og du kan finde den ved at klikke på billedet.

Babyliss

 

Børst dit hår ofte

Jep, sørg lige for, at du får redt dit hår ofte. Det fordeler nemlig den skønne selvproducerede hårolie fra hovedbunden.

LÆS OGSÅ: 6 grunde til, at dit hår bliver tyndere

Vær altid forberedt på en regnbyge

Det er jo trods alt Danmark, vi lever i. Af og til sker det, at der kommer en regnbyge snigende forbi. Generelt er luftfugtigheden ret høj i Danmark, hvilket ikke lige frem hjælper på vores krusede hår. Nå, men du kan jo altid være snigeren og forberede dig på lortevejr. Og ja ja, en paraply er super, men den afhjælper desværre ikke luftfugtigheden, så derfor bør du anskaffe dig en leave-in spray, der kan forebygge krusekatastrofer. Du kan eksempelvis lige tjekke nedenstående ud, ved at klikke på billedet.

living proof no frizz

Put håret op i en knold når, du har tørret og krøllet det…

…på den måde undgår du at få kruset hår. Efter en omgang med shampoo, balsam, føntørring og eventuelt krølning med krøllejern kan håret godt blive en smule kruset. Hvis du gerne vil bevare de smukke bølger i dit hår, så sæt det op i en uperfekt knold. På den måde vil håret holde sig varmt og fugtet. Du vil gøre, at du undgår, at dit hår begynder at kruse. Det sker nemlig ofte, når dit hår køler ned og tørrer efter at have været vådt.

Brug en håndcreme eller body lotion til at tæmme kruset hår i en hestehale

Kender du det der med, at du har sat dit hår op i en hestehale, og pludselig begynder bagsiden og siderne at kruse, så du føler dig som et fugleskræmsel? Her kommer en håndcreme eller body lotion dig faktisk til undsætning. Smør dine hænder ind i creme eller lotion og fordel det derefter der, hvor håret kruser. Det vil tæmme håret.

Hav en emergency-hårspray i tasken, hvis du har håret sat op

Hvis du har sat dit hår op, så kender du måske det der med, at nakke- og sidehårene begynder at flyve lidt rundt. Det er der ingen, der har tid til – du er for fabulous til den slags, girl. Derfor skal du have fingrene i en lille bitte hårspray, du kan have i tasken. Bed Head laver en fantastisk hårspray, der egner sig perfekt til dette formål. Den findes i rejsestørrelse, er fugtafvisende og holder EKSTREMT godt. Klik på billedet for at tjekke den ud.

tigi bed head masterpiece

Kilde: Cosmopolitan

LÆS OGSÅ: 4 måder, du ødelægger dit hår på