DET siger din øjenfarve om din personlighed

Foto/ Shutterstock

author
Sara Elisabeth Nedergaard

Øjnene er sjælens spejl – og det er åbenbart ikke det eneste, dine to kønne glugger kan præstere. Ifølge en undersøgelse findes der nemlig en direkte sammenhæng mellem din øjenfarve og din personlighed. Det skriver I Heart Intelligence.

Med hjælp fra 428 personer har forskere i Sverige undersøgt, hvordan øjenfarve og personlighed kan sammenlignes. De fandt frem til, at din øjenfarve faktisk har en sammenhæng med nogle bestemte gener i din hjerne – og din personlighed. Ret vildt, ikke?

Læs også: Det siger din sovestilling om din personlighed

Her er de 6 personlighedstyper, du kan have ifølge din øjenfarve

Nu kan du godt hive forstørrelsesglasset frem. For hvilken øjenfarve har du – og passer den med din personlighed?

1. Mørkebrune øjne

Du er den fødte leder. Det kan godt være, at du ikke ser dig selv på den måde. Men spørg dine veninder – de er garanteret enige med videnskaben! Derudover drikker du mindre alkohol end dine mere lysøjede veninder, og du er også bedre til sportsgrene.

2. Brune øjne

Du er jo bare den perfekte veninde: Loyal, tillidsfuld, respektfuld og mild – uden at være underdanig. Utroligt, når brunøjede piger også har et dårligere sovehjerte end de fleste andre – og har sværere ved at komme op om morgenen. Passer det på dig?

3. Blå øjne

Du er stærkere end stærk – både udenpå og indeni. Du besidder nemlig en virkelig god fysik. Så dig skal veninderne altså ikke lægge arm med. Dine smukke blå øjne gør dog også, at folk har en tendens til at gå ud fra, at du er mindre værd, end du er. Nogle er nemlig lige lovlig hurtige på aftrækkeren og tror, at du er både genert, ikke til at stole på, og mere svag end du i virkeligheden er. Hallo – du er her jo ikke for dine blå øjnes skyld, vel?!

Læs også: Det siger din numse om din personlighed

4. Grå øjne

Du er et afbalanceret menneske, der veksler mellem to personligheder. Du kan hurtigt vende på en tallerken, når der er brug for det. Good cop/bad cop, måske? Du skal arbejde lidt hårdere på at nå dine mål, for folk tager dig ikke altid seriøst. Derfor har du ofte paraderne oppe. Når dine veninder først har nedbrudt dine barrierer, er du det sødeste væsen.

5. Nøddebrune øjne

Er du i tvivl om, hvordan denne øjenfarve egentlig ser ud? Det er en blanding af brun og grøn, såmænd. Dette er ikke en almindelig øjenfarve. Så hvis du har nøddebrune øjne, har du højst sandsynligt fået fortalt, hvor unik du er lige siden barnsben. Det er svært at definere en bestemt type personlighed ud fra denne øjenfarve. Fælles er dog, at personer med nøddebrune øjne er afbalancerede mennesker. Og så er det ret sandsynligt, at de har fordøjelsesproblemer – der kan man bare se. Er det dig?

6. Grønne øjne

Du er mystisk, forførende og sexet. Bum! Så fik du lige noget at leve op til. Du besidder en god balance mellem at være behagelig og dominerende – og stærk men forsigtig. Du er også et originalt og kreativt menneske, der præsterer godt under stress.

Hvilken øjenfarve har du – og passer den på din personlighed?

Læs også: Katte- eller hundemenneske? Det siger det om din personlighed