50 procent af alle mænd NÆGTER at bruge denne præventionsform

Foto/ Shutterstock

author
Sara Elisabeth Nedergaard

Hvis du ikke liiige går og har en baby i tankerne, men godt kan lide at have sex, sørger du nok for at bruge en eller anden form for prævention. P-piller, p-stave, p-ring, minipiller … Der er MANGE præventionsformer at vælge imellem. Men noget de alle har til fælles, er, at det er prævention, som vi piger skal bruge. Bortset fra kondomer, selvfølgelig. Vi skal købe det, vi skal have det sat op eller huske at spise det dagligt, og vi skal proppe vores kroppe med hormoner. Ikke særlig fedt, vel? Men der ER faktisk flere former for prævention til fyre på vej. Blandt andet p-piller til mænd. Og vi GLÆDER os. Der er dog et liiille skår i lykken. Det skriver Pretty 52.

Læs også: 7 ting, vi ville ønske, fyre vidste om beskyttelse

Frygt for det ukendte

Lige nu er der kun TO præventionsformer, som lægger ansvaret på fyrene: kondomer og en vasektomi – altså, at blive steriliseret. Vi kan vist godt alle sammen blive enige om, at der er PÆNT mange fyre, der helt vil være foruden kondomet. Og at gøre sig selv steril, som en præventionsform, er måske liiige drastisk nok. Men p-piller til mænd skulle altså snart blive en realitet.

Desværre er der ret mange mænd, der ikke er ivrige efter at begynde at bruge p-piller til at forebygge graviditet. Analyseinstituttet YouGov spurgte knap 800 mænd om deres forhold til p-piller til mænd. Og svaret var PÆNT deprimerende.

27 procent svarede, at de “bestemt ikke” ville tage p-piller til mænd. Og 23 procent svarede, at de “højst sandsynligt ikke” ville bruge den fremtidige præventionsform. Det giver altså præcis 50 procent – altså HALVDELEN af de adspurgte mænd, som ikke ville give mandlige p-piller en chance.

Men hvorfor er fyrene så bange for at prøve p-piller? Den mest udbredte bekymring blandt de adspurgte var, at de var bange for bivirkninger som øget vægt, akne og humørsvingninger. Altså … Tre ting, som kvinder døjer med på grund af de kvindelige præventionsformer.

Undersøgelsen kommer fra England. Så skal vi ikke bare håbe på, at de danske fyre er lidt mere åbne, når p-piller til mænd engang bliver en realitet?

Læs også: Præventionen, du tror beskytter dig bedst, er årsag til flest graviditeter