På dette overraskende tidspunkt ændrer lugten på din vagina sig

Foto/ Shutterstock

author
Rebeca Pons

Der findes flere forskellige årsager til, at der kan komme en mærkelig lugt fra din vagina. Det kan være, du har trænet meget, har menstruation eller det kan være noget helt tredje. Men der er også et helt særligt TIDSPUNKT, der kan være årsagen. Det skriver Women’s Health.

Læs også: Derfor vil han gerne have, at du lugter forneden

Det er helt almindeligt, at du oplever en bestemt lugt fra din vagina. Lugten bliver ligesom en del af dig, og den kan da også ændre sig løbende. Alt efter, hvilke p-piller du tager, eller hvilken slags mad du har spist.

Men hvis lugten pludselig ændrer sig fra det ene øjeblik til det andet, kan du måske godt gå lidt i panik. For hvad er der pludselig galt med din kusine dernede? Er hun syg?

Læs også: Så mange lyver om antallet af deres sexpartnere

. Hvorfor ændrer lugten på din vagina sig?

Din vajayjay kan pludselig godt lugte komplet anderledes, efter du har knaldet med en ny fyr uden kondom. Når du er sammen med en ny partner, opstår der nemlig en hel anden kemisk blanding af jeres safter, end hvad der tidligere har været med dine andre sexpartnere.

Væsken fra en vagina har tendens til at være lidt mere sur i det, hvorimod sæd har en lidt mere metallisk lugt. Så når du får en ny fyrs sæd op i din vagina, er det helt normalt, at din vagina lugter meget anderledes, end den plejer. Det er ikke nødvendigvis en god eller dårlig lugt – den er bare anderledes i forhold til, hvad den plejer.

Læs også: 8 fyre afslører, hvordan det i virkeligheden føles at dyrke sex

Vi lugter allesammen forskelligt dernede, og sæd er ikke bare sæd. Det samme gælder naturligvis væsken fra din vagina … Så når man blander to unikke væsker sammen, så påvirker det, hvordan du lugter, efter I har dyrket sex.

Men hey, vi er selvfølgelig ikke læger. Så hvis du er nervøs for, om du kan være blevet smittet med en kønssygdom, så book en tid hos lægen. Og så er det selvfølgelig altid en god idé at bruge kondom med en ny dude. For nogle kønssygdomme får dig til at lugte anderledes end normalt, så hvis du har oplevelsen af, at du har lugtet anderledes længe, er det helt sikkert et lægebesøg værd.

Læs også: Kondomer i 8 mærkelige smagsvarianter, du faktisk kan købe