På dette tidspunkt HVER AFTEN skal du gå i bad

Er det egentlig smartest at gå i bad hvor morgen eller om aftenen? Det har virkelig en betydning for din søvn, hvad du vælger.

author
Anja Bruneskjold

Er du en af dem, der går i bad om morgenen? Eller går du altid i bad om aftenen? Der er flere fordele ved at gå i bad om aftenen. Men var du klar over, at det præcise tidspunkt kan påvirke din søvn SÅ meget?

Hvad tid skal man gå i bad om aftenen?

Det er ikke helt ligegyldigt, hvornår du går i bad. Hvis du hopper ind under bruseren for tidligt, i forhold til hvornår du skal sove, så kan det være lige meget. Og så vil din krop stadig blive påvirket negativt, fordi du fortsat har svært ved at falde i søvn.

Hvis du ved, at du har svært ved at sove, så skal du først og fremmest forsøge at berolige kroppen. Og det gør du ved blandt andet at snuppe et varmt bad om aftenen. Men ikke alt for tæt på sengetid. Det optimale tidspunkt er 90 minutter, inden du skal sove. Det fortæller Dr. Dianna Augelli fra Center for Sleep Medicine i NewYork-Presbyterian til Men’sHealth.

På 90 minutter kan din krop slappe af ved hjælp af det varme vand, komme ordentlig ned i gear OG regulere døgnrytmen. Din hjerne fortæller nemlig din krop, hvornår den skal være på vagt, og hvornår den skal sove. Derfor kan du hjælpe søvnen lidt på vej ved at sørge for, at du og kroppen får slappet heeelt af. Det går altså ikke, at du hopper i seng LIGE efter et bad. På det tidspunkt er kroppen stadig alt for frisk.

Læs også: Derfor er det GODT, hvis I lægger jer til at sove, når I er uvenner

Du undgår vådt sengetøj

Også på den praktiske side er det ret smart at gå i bad 90 minutter inden sengetid. På den måde er du i hvert fald sikker på, at du er helt tør – og du undgår altså vådt sengetøj. Det ER jo bare rarest at sove i knastørt sengetøj.

Læs også: 4 ting, du ALDRIG skal spise inden sengetid