SÅ mange danske fyre lider af denne type problemer med penis

Foto/ Shutterstock

author
Sara Elisabeth Nedergaard

Piger vil selvfølgelig helst have en glad vagina. Og fyre vil selvfølgelig også allerhelst have en glad penis. Men der er faktisk ret mange ting, der kan give fyre problemer med penis. Faktisk kan denne ene ting give fyre RET ondt i penis. Og vidste du, at et bestemt stykke tøj også kan irritere penis? En ting er at have ondt i penis. Men der findes en bestemt sygdom, der faktisk kan være virkelig ødelæggende for både helbred, psyke og parforhold.

Læs også: 6 mærkelige myter om din vagina, du måske tror på

Hvad er Peyronies sygdom?

Har du heller aldrig hørt om Peyronies sygdom før? Så er du slet ikke alene. Sygdommen handler om, at fyren har problemer med at have det, der hedder en krum penis. Og det er altså ikke bare sådan en lidt skæv fætter, som du sikkert er stødt på en gang eller to. Ifølge sundhed.dk drejer det sig om en betændelseslignende tilstand i svulmelegemerne i penis – altså det, der gør penis stiv. Og her kan fyre altså få så store problemer, at det gør ondt, når de får stiv penis. Når betændelsestilstanden falder, bliver der dannet arvæv indeni penis. Og det skulle altså også gøre helt vildt ondt. Så ondt, at samleje kan være helt umuligt.

Læs også: 17 procent danske kvinder lider af denne ukendte sygdom

Så mange lider af krum penis

Mere end 133.000 danske mænd lider af Peyronies sygdom. De fleste kan blive kureret for sygdommen, men det er altså med en operation, der i de fleste tilfælde forkorter penis. Og penisstørrelse betyder altså en del for de fleste. Der findes heldigvis også en ret ny behandling, hvor man sprøjter enzymer ind i penis, der skulle mindske problemerne med krum penis.

Læs også: 5 ting, der får hans penis til at lugte