Så længe holder din mascara

Skøn

Så længe må du bruge din mascara

Rebeca Pons

Af Rebeca Pons Skrevet den april 21, 2017

Utrolig mange af os har en tendens til at bruge vores mascara i alt for lang tid. Tiden går, og du kan ikke huske, hvornår du købte mascaraen. Derfor har du ingen idé om, hvor længe du har brugt den samme mascara. Og nej, du skal ikke bare bruge den, indtil den er tom. Det er slet ikke ligegyldigt, hvor længe du bruger din mascara.

Faktisk burde du begynde at holde lidt ekstra øje med, hvor længe du har din mascara liggende, inden du smider den ud. Den holder nemlig ikke særlig længe, og det er ikke godt for dine stakkels øjne, hvis du bruger den for længe.

Hvornår skal du smide den ud?

Mascara er det makeupprodukt, der holder i kortest tid. Bakterierne spredes nemlig utrolig hurtigt, og hver gang du bruger mascaraen, pumper du lufter ned i beholderen. Det gør det ikke bedre i forhold til bakterier – faktisk meget værre.

Du skal derfor smide den ud efter to til tre måneder eller endda før, hvis den begynder at blive klumpet i det eller begynder at lugte mærkeligt.

Hvad kan der ske, hvis du bruger den for længe?

Dine øjne er utrolig følsomme, og derfor kan du nemt få en infektion i øjnene, hvis du klistrer dine øjenvipper til med mascara, der er fuld af bakterier. Din mascara bliver altså en tikkende bombe, når det gælder infektioner og bygkorn. Og vi ved vist alle, hvor ubehageligt et bygkorn kan være.

Mere om