Så mange små dyr bor rent faktisk i dit ansigt

Olieret hud kan sagtens være skyld i, at der lever dyr i din hud. Forklaring af, hvad disse dyr er

author
Emilia Jacobsen

Du tænker måske “WTF!? Dyr i ansigtet?”, men den er altså god nok, der er stor sandsynlighed for, at de lever i bedste velgående i dit ansigt. Det skriver Women’s Health, der har snakket med neurokirug Howard R. Krauss om de små dyr, der åbenbart hygger sig i vores ansigter. Specielt hos dem med meget olieret hud …

Læs også: 4 måder, du kan slippe af med dine hudorme på

Ulækre og farlige mider

Nej nej, sådan er det slet ikke. Tværtimod er det helt vildt normalt og almindeligt at have små dyr boende i ansigtet. Og det kan godt være, det lyder virkelig klamt, især når du nu får at vide, at de faktisk kaldes øjenvippemider … Ja, de sidder nemlig alleroftest lige ved din øjenvippekant, der hvor hårsækkene befinder sig. Men det er slet ikke så ulækkert, som du tænker.

Forestil dig, hvor mange husstøvmider der render rundt hjemme hos dig selv. De lever blandt andet i din seng af en masse lækre hår- og skælrester fra dig. Det er lidt det samme med øjenvippemiderne. De lever så bare af den talg og olie, der kommer fra dine ansigtsporer og kirtler i huden. Det er også derfor, det oftest er dem med mere olieret hud, der har flest øjenvippemider boende.

Hvad skal du gøre?

Der er egentlig ikke vildt meget, du kan gøre. Miderne går faktisk fra person til person, så de opstår ikke bare ud af det blå. Men er du typen, der sover med makeup, kan du faktisk godt være en af dem, der har flere mider end andre. Eller måske har du allergi? Så er du også mere udsat. Desuden er der af hormonelle årsager flere kvinder end mænd, der har miderne boende i øjenvipperne. Så du slipper nok ikke.

Men ved du hvad? Du skal slet ikke være bange for at have dem, og du behøver slet ikke at slippe af med dem. De kan overhovedet ikke ses, og de gør ingenting. Men hvis tanken om midernes tilstedeværelse har skræmt dig MEGA, så kan du jo altid huske at tage din makeup af inden sengetid og rense din hud ordentligt. Det kan i hvert fald mindske antallet af dem.

Læs også: Overraskende grunde til, at din hud bliver fedtet