Så syg kan du blive af at fjerne dine næsehår

Derfor må man ALDRIG fjerne næsehår

Foto/ Shutterstock

author
Annemarie Friis Persson

Vi har dem allesammen. Næsehår. Nogle længere end andre. Og det er altså helt normalt. Men har du nogensinde overvejet at fjerne dine næsehår? Læs med her, og find ud af, hvorfor du ALDRIG må fjerne dine næsehår.

Læs også: 3 tanker, du skal stoppe med at have om din kropsbehåring

Why tho?

Ja, hvorfor må man ikke fjerne næsehår? I mean, der er så mange, der gør det. Så farligt kan det vel ikke være. Men det er faktisk en rigtig dårlig idé at fjerne sine næsehår.

Ligesom mange af dine andre hår på kroppen fungerer næsehårene nemlig som filtre. Med andre ord holder de skidt og snavs ude fra din næse. De er altså ikke bare til pynt, selvom de giver noget helt specielt til ansigtet, ha ha.

Hvis du plukker eller trimmer dine næsehår for tæt, kan bakterier hoppe ind, hvor hårene sad. Og her kan de give infektioner. Disse infektioner kan altså være ret slemme … I de værste tilfælde kan de udvikle sig til meningitis. Det skyldes, at de blodårer, der transporterer blod fra næsen mødes med dem, der transporterer blod fra hjernen. Det sker dog meget sjældent. Men generer dine næsehår dig ikke, så behold dem endelig. De gør kun godt.

Long nosehair, don’t care?

Har du lange hår og/eller synlige hår i næsen? Og føler du ikke, at du kan pull it off? Så findes der en måde, du kan fjerne dine næsehår på uden at risikere at få infektioner.

Den sikreste måde at fjerne sine næsehår på er ved at trimme dem med en saks lavet specielt til formålet. På den måde kan du nøjes med at forkorte eller fjerne de mest synlige hår uden at skade den sensitive hud i næsen.

Læs også: Sådan får du et sår i næsen til at gå hurtigere væk