Hvordan kan jeg få mit forkølelsessår hurtigt væk

Skøn

Sådan kan du hurtigt komme af med dit forkølelsessår

Rebeca Pons

Af Rebeca Pons Skrevet den juni 9, 2017

Forkølelsessår er virkelig en pain in the ass. Det ser selvfølgelig ikke synderlig smukt ud, men allerværst er, at det er superubehageligt at have. Det gør ondt, og du føler ikke, at du kan åbne munden helt op. Det er generelt bare nederen. Derfor ville det være virkelig rart, hvis du kunne få dit forkølelsessår hurtigt væk. Vi har undersøgt, hvad du kan gøre for at få det til at ske. Altså udover at bruge Zovir creme og læbeplaster fra Compeed.

Men hvis du nu kunne speede processen op ved at gøre noget selv ved siden af, ville det jo være ret lækkert, ik’?

Det eneste du skal bruge er hvidløg

Vi støvsugede nettet for tricks, og vi fandt derfor et, som vi aldrig havde hørt om før, og som, vi synes, er vildt smart. Når du får et forkølelsessår, er det ofte sådan, at det kommer megaubelejligt. Du har ikke tid til at smutte på apoteket, eller også er det lukket. Men hvidløg derimod – det har du altid i køkkenet. Det er godt, for det skal du nemlig bruge nu.

Hvidløg fungerer som et naturlig antibiotikum, som kan bremse virkningen af en virus. Hvidløg indeholder en helt masse godt, men blandt andet allicin, som er det, du har brug for hjælp fra, når du har fået et forkølelsessår. Ifølge forskning hjælper allicin med at helbrede infektioner hurtigt – også forkølelsessår.

Sådan gør du 

Riv et fed hvidløg, og kom det direkte på forkølelsessåret. Hvis det er et stort sår, skal du gøre det flere gange. Lad hvidløget sidde på såret i ti minutter, og skyl det derefter med varmt vand. Det kan godt begynde at klø, men det burde forsvinde efter et par sekunder. Du kan også godt få sådan en lidt brændende fornemmelse. Men det er altså ikke farligt, og det varer ikke længe.

Hvidløget kan også reducere de smerter, du kan få på grund af det skide sår. Hvis det ikke er gået helt væk, kan du prøve at gentage proceduren senere på dagen eller om aftenen.

Du kan også prøve at knuse hvidløget til en pasta og anvende det på såret med en forbinding natten over. Morgenen efter skal du vaske hvidløget af, og så burde såret være pist væk.

 

Kilde: BedreLivsstil

Mere om