Mindske risikoen for at få lus

Skøn

Sådan kan du mindske risikoen for at få lus

Rebeca Pons

Af Rebeca Pons Skrevet den november 29, 2017

Bare tanken om lus kan få de flestes hænder til at søge mod håret, fordi det pludselig begynder at krible. Hvis du har prøvet at have lus, kender du den der konstante klamme kløende fornemmelse. Den er ulidelig. Vi ønsker vist alle, at der var noget, vi kunne gøre for at undgå, vi nogensinde fik lus. Der findes desværre ikke en tryllekur, så du hundrede procent kan slippe. Men der er noget, du kan gøre for at mindske risikoen for at få lus. Det er da et forsøg værd, er det ikke?

Flet dit hår

Der er generelt større risiko for at få lus, hvis du har langt hår. Derfor er det en god idé, hvis du sætter håret op i for eksempel fletninger. Det gør det nemlig sværere at blive smittet med lus. Du kan for eksempel lave disse flotte fletninger. Hvem siger, at det ikke skal være pænt at mindske risikoen for at få lus?

Find en mere beskrivende guide her.

Tjek dig selv jævnligt

Hvis tanken om lus skræmmer dig (skræmmer den ikke os alle?), er det en rigtig god idé, hvis du jævnligt kører en lusekam igennem håret. Gør det til din faste rutine om morgenen. Det kan også bare være den samme ene dag om ugen. Når du har redt dit hår med din børste, kører du bagefter en lusekam igennem håret også. Det forebygger ikke lus som sådan, men det er en rigtig god idé at tjekke dig selv jævnligt, da symptomerne på lus først opstår, når de er blevet til rigtig mange lus. Det er langt nemmere at udrydde lusene, hvis du opdager dem, før de ligefrem begynder at vrimle, og inden et eventuelt luseangreb er blevet for slemt.

Forebyggende produkter

Heldigvis findes der faktisk forebyggende produkter, hvis du gerne vil undgå at få lus. Den er især smart, hvis du lige har været igennem i lusebehandling, så er det smart at bruge shampooen i en periode derefter. Det fungerer egentlig som en shampoo, og der findes både shampooer til dig med tyndt eller tykt hår. Det er ret smart. Men det er altså ikke et produkt, du skal bruge hver eneste dag.

 

Linicin Plus shampoo til 149 kroner

 

Der findes desværre ikke nogen mirakelkur, men her var et par tips, og så burde du generelt tænke over, hvor meget du låner dine huer og børster ud. Jo mere du låner dine ting til håret ud, jo større risiko er der for, at du får lus.

LÆS OGSÅ: 6 ting, du ikke burde låne din veninde