Hvordan kan jeg lave mine egne, hjemmelavede renseprodukter?

Skøn

Sådan kan du rense hud med hjemmelavede renseprodukter

Anja Bruneskjold

Af Anja Bruneskjold Skrevet den juli 11, 2018

Det kan hurtigt blive en dyr affære, når du investerer i renseprodukter og andet skønhedsgrej. De fleste vil nemlig helst smøre lækre ting i ansigtet – og det kan nogle gange koste lidt ekstra. Ligesom du kan lave hjemmelavede ansigtsmasker af ting, du har i køleskabet, kan du også lave hjemmelavede renseprodukter.

Det behøver slet ikke at være dyrt! Og samtidig er det også lidt hyggeligt at lave sine egne skønhedsprodukter. Vi har fundet tre opskrifter, der får din hud til at stråle.

1 Lav en ansigtsmaske af æblemos

Mums! Det lyder lækker, ikke? Til ansigtsmasken skal du bruge et enkelt æble, som skal koges til mos, og et par spiseskefulde honning. Når blandingen af mos og honning er kølet lidt af, er den lige til at komme i ansigtet. Masken er perfekt til normal hud, som bare ser lidt træt ud og trænger til at blive renset igennem. Lad ansigtsmasken sidde i 30 minutter.

2 Skintonic til tør hud

Har du tør hud? Måske skulle du prøve denne hjemmelavede skintonic. Du skal bruge 1 deciliter hybente, 1 deciliter kamillete og 3 deciliter citronsaft. Bland ingredienserne godt sammen, og kom dem i en lille flaske. Sørg for at komme flasken i køleskabet, så din skintonic holder længere.

3 Husk vodka i dine renseprodukter

I hvert fald hvis du vil lave dem selv. Og særligt, hvis du har fedtet hud. Denne skintonic er god både morgen og aften – og du kan med fordel bruge den på særlige problemområder i ansigtet. Bland 5 deciliter vodka, 5 deciliter friskpresset grapefrugtsaft og 5 centiliter Aloe Vera-gelé. Sørg for, at massen er jævn! Kom en klat på en vatrondel, og kør den hen over ansigtet. Vodkaen og grapefrugtsaften renser, mens Aloe Veraen køler, blødgør og fugter.

LÆS OGSÅ: Situationer, du kender, når du er for doven til at rense hud