lysne håret

Skøn

Sådan kan du lysne håret uden at ødelægge det

Mathilde Brandborg

Af Mathilde Brandborg Skrevet den februar 8, 2018

Følelsen af solen der varmer huden… Åh, det er jeg SÅ klar til! Sommeren må gerne komme nu, tak. Jeg savner også at få lysnet håret af solens stråler.

Afblegning er skidt for dit hår, desværre. Oftest vil håret tabe kampen imod afblegningen, når der er gået tilstrækkelig lang tid. Det er til stor ærgelse for mange, som elsker et hår der er sun bleached. Især nu her, når solen er begyndt at kigge frem, kan vi få lyst til at slå vores sommerhår ud. Det er ikke altid, at solen kan lysne håret tilstrækkeligt, men der findes en måde hvorpå, man kan hjælpe processen lidt på vej.

En naturlig lysning er selvfølgelig ikke ligeså effektfuld som en kemisk afblegning, men den kan alligevel lysne håret et par toner. Det fantastiske ved denne metode er desuden, at du kan købe ingredienserne i dit supermarked!

Ingredienser:

1 spsk. tørrede kamilleblomster (indholdet fra en tepose kan med fordel bruges)

1 tsk. citron- eller limeskræl

3 dl vand

Desuden kan du vælge at tilføje:

1 tsk. tørrede morgenfruer (fugter håret)

1 tsk. tørrede havrestrå (blødgører og giver glans)

1 tsk. mandelolie (hvis du har tørt hår)

Fremgangsmåde:

Kog vandet op og sæt derefter temperaturen ned. Tilsæt alle ingredienserne, og lad det simre med låg på i cirka 15 minutter. Tag derefter gryden af blusset, og lad blandingen køle tilpas meget ned.

Du kan bruge den nye vidunderkur på to måder. Enten kan du massere den ind i håret imens, det er vådt. Lad det derefter sidde i i 15 minutter, og skyl det så ud. Du kan også bruge blandingen som en leave-in behandling, hvor du kommer den på sprayflaske, og bruger det hver anden dag. Sørg for at opbevare din blanding i køleskabet. Så holder den nemlig bedre, og så kan du blive ved med at lysne håret.

 

Kilde: hairbuddha.com

Mere om