Sådan passer du bedst på din vagina efter sex

Få svar på, hvordan du passer allerbedst på din vagina efter sex.

author
Anja Bruneskjold

Husker du at pleje din vagina efter sex? Sikkert ikke altid. Men ligesom du selv er træt efter en hed omgang på lagnerne, er din vagina også. Heldigvis kan du faktisk gøre adskillige ting for at passe bedre på din vagina efter sex. Tjek bare disse fire ting!

Læs også: 6 mærkelige myter om din vagina, du måske tror på

Smut på toilettet

Selvom du ikke nødvendigvis skal tisse efter sex, er det ret smart lige at hoppe en tur på toilettet alligevel. Under sex kan du nemlig nemt anskaffe dig en urinvejsinfektion – så det er altså smart lige at få skyllet de værste bakterier omkring urinrørets åbning væk. Dit tis renser ligesom området, så du mindsker sandsynligheden for at få infektion.

Vask dig

Du husker helt sikkert at tørre dig efter sex. Men det er faktisk ikke nok. Hvis du virkelig vil mindske risikoen for svamp og andre infektioner, bør du i virkeligheden vaske dig. På den måde passer du allerbedst på din vagina efter sex. Sørg for, at du bruger parfumefri sæbe, kom det på en vaskeklud med lunkent vand, og vask udenpå helt forsigtigt.

Hop en tur i badekaret

Hvid du er en af dem, der er så heldig at have et badekar, så skal du helt sikkert benytte det HVER gang, du har haft sex. Egentlig handler badet ikke så meget om hygiejne, men mere om en anden form for pleje af din vagina efter sex. Hvis du tilsætter lidt kokosolie til badevandet, vil det hjælpe din vagina med hurtigere at hydrere igen. Den kan nemlig godt være lidt hævet og tør efter sex.

Vær nøgen

Der er ingen grund til at tage tøj på efter sex. Du passer nemlig meget bedre på din vagina efter sex, hvis du lader den ånde så meget som muligt. På den måde forhindrer du, at bakterier kan gro og skabe infektion.
Hvis du ikke bryder dig om at være nøgen efter sex, så sørg for at hoppe i et par trusser af bomuld. Bomuld er trods alt mere åndbart end nylon.

LÆS OGSÅ: Hvorfor græder jeg efter sex?

Kilde: Women’sHealth