Skøn

Sådan renser du din hud på den helt rigtige måde

Søs Lytjohan

Af Søs Lytjohan Skrevet den august 9, 2016

Det er en af de ting, vi ikke rigtig vil sige højt, men når nu sandheden skal frem, så sker det sjældent, at vi får renset vores hud ordentligt. Altså, hvor vigtigt kan det lige være at rense hud? Desværre er svaret; supervigtigt. Men vi får det ikke rigtig gjort af tre grunde. Et, vi ved ikke, hvor vigtigt det er for vores hud. To, vi ved ikke, hvordan vi skal gøre. Tre, vi gider ikke. Det tredje kan vi ikke hjælpe dig med, men de to første punkter får du svaret på lige her.

Fjern øjenmakeuppen først

Med mindre du har et produkt, der siger, at det kan fjerne din øjenmakeup OG ansigtsmakeup på én og samme tid, skal du fjerne din øjenmakeup først. Så kan du bruge din ansigtsrens bagefter.

Hæld din øjenmakeupfjerner på en fugtet vatrondel, luk dine øjne, og læg den på dine vipper og øjenlåg, og lad det virke 20 sekunders tid. Derefter stryger du forsigtigt nedad gentagne gange.

Jep, det hele er havnet under øjet, men så stryger du bare forsigtigt opad. Det skal du gøre i stedet for at gnide rundt, som er så hårdt for dine små vipper, og du vil miste alt for mange ved at gøre det på den hurtige og hårde måde.

shutterstock_124261657

Rens med det rigtige produkt

Hvis du har tør hud, skal du gå efter en rensemælk eller olie, der skal fjernes med fugtige vatrondeller. Og så et produkt med blødgørende ingredienser.

Er din hud derimod fedtet, skal du gå efter en rens, der skummer og skal fjernes med vand, så du føler, at du får renset igennem.

Lunken vand og dup

Det føles så skønt med den varme vand mod huden, men det udtørrer din hud som en vanddråbe, der rammer sandet i Sahara. Brug altid lunken vand til at vaske dit ansigt med, skylle efter eller til de fugtige vatrondeller.

Den snedige tror også, at hvis hun tørrer sit ansigt hårdt med håndklædet, kan hun springe sin peeling over. Det er et kæmpe no go! Det ridser huden. Dup din hud tør, og læs her, hvordan du peeler din hud på den rigtige måde.

shutterstock_93898813

Tag dig tid

Hvis du ikke tager dig tiden til at rense din hud ordentligt, tilstopper du bare din porer eller udtørrer din hud. Bruger du meget makeup, er det også en god idé at give sig tid til at rense to gange. Er du i tvivl om, om du renser din hud i dybden, kan du tørre dit ansigt over med en fugtet vatrondel. Bliver den beskidt, har du ikke renset godt nok.

Find den tonic, der passer dig

Mange tror, de kan springe en skintonic over, men sandheden er, at i Danmark er den uundværlig. Vi har så meget kalk i vandet, og en skintonic neutraliserer kalken fra vandet, de fleste fugter, og så er det med at finde en, der passer til din hudtype. Skal den modvirke den fedtede hud eller give pleje til din sensitive hud.

Du kan få skintonics, hvor du hælder lidt væske ud på en vatrondel og fører den rundt i ansigtet eller som en spray, hvor de ofte hedder en mist – så du skal ikke lade dig forvirre.

shutterstock_410381362

Mere om