rense ører

Skøn

Sådan renser du dine ører på den bedste måde

Søs Lytjohan

Af Søs Lytjohan Skrevet den september 5, 2016

Glem alt hvad du hidtil har lært om at rense dine ører. Vatpinde kan nemlig tilstoppe dine ører – yikes! Det her er nemlig den bedste måde at rense ører på.

Helt fra toppen

For at det giver mening, tager vi den lige fra toppen. Ørevoks bliver lavet af væske fra kirtler i dine øregange blandet sammen med støv og døde hudceller – dine hudceller dør efter 30 dages levetid, og så ligger de ellers bare og hygger sig.

Dine øre er designet til at udskille denne voks af sig selv, altså skubbe det ud – ret sejt, ik’? Det betyder desværre, at når du stikker vatpinden ind i øret, så forstyrrer du den naturlige ørerensning, og det kan give en tilstopning. Og så skal du til lægen og have det fjernet, og det er knapt så nice.

Det skal du gøre i stedet

Du skal ud og købe nyt, det kan du ikke komme udenom. Men det skulle du jo alligevel, næste gang du ville løbe tør for vatpinde, så det er ingen undskyldning.

I stedet for vatpinde skal du købe Brintoverilte og kom en dråbe eller to i øret, 10 minutter inden du hopper under bruseren. Det vil gøre, at ørevoksen skylles ud under dine normale rutine, når du vasker dit hår.

Det bedste af det hele er, at du kun skal gøre det en gang om måneden, så det er slet ikke så besværligt.

 

Mere om