Sådan skal du i VIRKELIGHEDEN rense dine ører

Læs om, hvordan du kan rense ører rigtigt. Du gør det stensikkert forkert.

author
Annemarie Friis Persson

Har du altid renset dine ører med vatpinde? Så har du renset dine ører forkert hele dit liv. Ja, det er mærkeligt at få at vide, at en ting, du gør næsten hver dag, er forkert. Men hvordan kan man så rense ører rigtigt? Her er nogle forskellige måder, hvorpå du kan rense dine ører – UDEN vatpinde.

Læs også: Sådan skal du i VIRKELIGHEDEN vaske dig i røven

Drop vatpinden

Er du en af dem, der renser dine ører med vatpinde? Du har måske hørt, at du ikke bør gøre det. Men du gør det alligevel, gør du ikke? De fleste kan godt lide at føle, at deres ører er rene. Det er jo ikke så mærkeligt. Men det er faktisk slet ikke nødvendigt at rense dine ører. Og SLET IKKE med vatpinde. Når du renser dine ører med vatpinde, risikerer du nemlig at skubbe ørevoks og døde hudceller længere ind i øret. Og det kan altså blokere dine øregange og “mindske” din hørelse. Lyden har simpelthen svært ved at trænge igennem en mur af ørevoks.

Desuden hører ørevoksen slet ikke til inde i øret – det dannes nemlig i den ydre øregang og finder selv vej ud af øret. Så når du renser dine ører med vatpinde, kan du risikere, at der kommer bakterier med ind i øret, der ikke bør være der. Og så kan du altså godt komme til at sprænge din trommehinde med en vatpind. Det gør ondt, skulle jeg hilse at sige!

Det er derfor en ret dårlig idé at stikke en vatpind i ørerne. Men hvad skal du så gøre, når du føler, at dine ører er “beskidte”?

Hvordan kan man rense ører rigtigt?

Selvom vores ører er selvrensende, kan man altså godt have lyst til at gøre et eller andet ved dem en gang imellem. Især hvis man er vant til at bruge vatpinde. Så føles det nemlig, som om ens ører bliver “beskidte” nogle gange – men det er sandsynligvis bare ørevoksen, der er på vej ud. Heldigvis er der råd for, hvordan du kan rense ører rigtigt.

Du kan fjerne ørevoks fra din ydre øregang med en fugtig vaskeklud eller et stykke papir. Du kan også bruge et ørepræparat, som du kan købe på apoteket. Det skulle opløse ørevoksen, hvorefter du kan skylle den ud. Hvis du føler, at du har en prop af ørevoks i ørene, kan du også putte et par dråber olivenolie ind i øret. Det skulle blødgøre ørevoksen og få den til selv at bevæge sig ud af øret.

Læs også: Her er den BEDSTE måde at skide på