Vil du undgå en grim udgroning?

Skøn

Sådan undgår du at få en grim udgroning

Søs Lytjohan

Af Søs Lytjohan Skrevet den juni 13, 2017

Det er altså meget sjovt at farve sit hår en gang i mellem. Man prøver noget nyt, man kan lege med forskellige udtryk, og så er det bare dejligt, når der sker noget. Måske hører du ikke til en af dem, der har det sådan. Er du til gengæld en, der har fået farvet hår før, ved du udmærket, hvad der sker. Der kommer en irriterende grim udgroning, der bare ikke gør noget godt. Hvis bare der var en måde, så det kunne blive mindre tydeligt. Jamen, det er der.

Sådan får du en pænere udgroning

Din frisør skal glemme alt om traditionelle striber eller helfarvninger med reflekser, og hvad der ellers er af smarte effekter til håret. I stedet skal du bede din frisør om at farve det med metoden, man kalder balayage. Det hele sker i frihånd, og farven pensles på i forsigtige strøg, og det giver altså en mindre tydelig udgroning. Og så bruges teknikken oftest, når du farver dit hår lysere end din naturlige hårfarve.

Hvad er balayage?

Hvordan foregår det der balayage så lige? Frisører har forskellige teknikker, når de lægger farven. Nogle lægger håret på et bord, nogle gør det ud i luften og ja, andre gør det på en tredje eller fjerde måde. Pointen med det hele er, at det er med til at gøre din udgroning mindre synlig. Hvordan din frisør gør det, er ikke så vigtig for dig – bare det gør udgroningen mindre tydelig, ik’?

Mere om