Den ultimative guide til glatte ben ved barbering.

Skøn

Shero anbefaler: Den ultimative barbering

Søs Lytjohan

Af Søs Lytjohan Skrevet den juni 12, 2017

Det er mandag, og det er tid til endnu en personlig anbefaling fra Shero redaktionen. I denne uge handler det om hvordan, du kan få helt glatte ben ved hjælp af barbering.

 

Hvad?

Du skal bruge fire ting for at få helt glatte ben. En hamphandske, uparfumeret showergel, en barberskraber med skarpe blade og kokosolie.

Det er vigtigt, du starter med at blødgøre dine hår på benene. Vandet skal være så varmt, at du ikke har gåsehud. Så skal du bruge et par minutter på at massere dine ben med hamphandsken og showergelen – gør det i små cirkler. Skyl dine ben rene for døde hudceller og sæbe, og skum lidt showergel op igen på dine ben. Det kan du bruge i stedet for en barberskum. Så skraber du bare i lange strøg fra ankel til knæ. Husk at have huden stram, der hvor du skraber.

Når du er færdig med at bade og slukker for bruseren, tager du lidt kokosolie og smører dine ben (og resten af kroppen hvis du har lyst) ind i olien. Pas på med at tage for meget – så ender du bare med at blive helt fedtet.

Hvorfor?

Fordi det med at få helt glatte ben kan være skidesvært. Det er slet ikke fordi, at man absolut skal barbere sine ben, det må man jo selv om. Men når man vælger, at hårene skal ryge, så er det jo ikke fordi, man bare vil studse dem, vel? Næ, så vil man have glatte ben. Og det får man altså på denne måde.

Hvis du barberer dig, mens du har gåsehud, er der større risiko for at få knopper og irriteret hud. Hamphandsken og sæben bruger du til at rense din hud, fjerne alle hudceller og blødgøre dine hår ved rødderne. Det gør dem bløde og “klar” til at blive skåret over. Kokosolien er antibakteriel og blødgørende, og perfekt til at forsigtigt at massere dine nybarberede ben ind i.

Mere om