Hvad bruges serum til

Skøn

Dette skal du rent faktisk bruge din hudpleje til

Søs Lytjohan

Af Søs Lytjohan Skrevet den august 17, 2016

Åh, det kan være lidt af en jungle at finde rundt i hudplejeprodukter. Kan man ikke bare nøjes med et bad og så bruge sin bodylotion i ansigtet? Det kan du godt, men det er ikke det bedste for din hud. Og hvad er en serum egentlig?

Et lille overblik over, hvad de forskellige produkter gør, kan måske være med til at vække din lyst til at kaste dig ud i en lækker skønhedsrutine, som din hud vil takke dig for.

Hvad er forskellen på en rensemælk, renselotion og en rens som skummer?

Et renseprodukt renser din hud for makeup og forureningen. Det er langt fra alle, der også kan fjerne din øjenmakeup, så det skal du spørge specifikt efter, hvis du vil have et produkt, der også kan klare dagens mascara.

Det er din hudtype der afgør, hvilket renseprodukt der er det rette for dig. Har du en tør hud, skal du gå efter en rensemælk, der skal bruges med fugtet vat, og som indeholder blødgørende og fugtgivende ingredienser.

Har du fedtet hud, skal du gå efter noget med vand og som skummer, så du virkelig føler, at du kommer af med al den overskydende fedt, din hud producerer.

Hvad skal en skin tonic gøre?

En skin tonic er ikke lavet til at fjerne det sidste skidt og snavs, men til at regulere al kalken fra vandet og til at give fugt. Du kan få nogle som både kan hjælpe mod fedtet hud, og give ekstra fugt.

Hvordan bruger man en olie?

En ansigtsolie kan give din hud et ordentlig boost af fugt og næring. En af de hotteste ansigtsolier for tiden er hybenkerneolie, fordi den er fuld af antioxidanter, der genopbygger en skadet hud – dér hvor du endnu ikke kan se det.

Uanset hvilken olie du vil bruge, så husk at det skal være en planteolie, for den har mulighed for, at trænge helt ned i huden – det kan mineralske olier ikke.

Husk dog, at det er super vigtigt, at du bruger din olie på en fugtet hud – enten fra din skin tonic eller med lidt vand. Hvis din hud er tør, kan olien ikke trænge ind, og du vil blive vildt irriteret over at se fedtet ud.

Synes du alligevel, du får en fedtet hud, kan du blande et par dråber i din dagcreme, så den trænger ind sammen med den.

Hvad er en serum?

En serum har en utrolig let konsistens, og har mulighed for at trænge dybere ned i huden. Dybere end en ansigtscreme.

Den kan sagtens indeholde mange af de nærende ingredienser, som du også finder i dine cremer. Det vil sige, at den modarbejder linjer og rynker, opstrammer og arbejder mod pigmentforandringer.

Er den strengt nødvendig? Nej, men den fungerer lidt ligesom et kosttilskud, den giver dig lidt ekstra.

Hvad er forskellen på en creme og en lotion?

Det kan være vildt forvirrende, når det kommer til lotion og creme, men det er ret simpelt. Forskellien er nemlig konsistensen.

Har du tendens til fedtet hud, vil du gerne slutte af med en let creme, der ofte bliver kaldt en lotion. Den kommer nogle gange i en lille flaske med pumpe.

En creme får du i en krukke, fordi den er for tyk til at kunne bruges med pumpe, og du vil elske dens konsistens, hvis du har en tør hud.

Mere om