Spis dig til en smuk og strålende hud

Sammenhængen mellem mad og uren hud eksisterer. Her ses, hvad du skal spise for at få ren hud

author
Søs Lytjohan

Det er sandt, hvad man siger, skønhed kommer indefra. Der er i hvert fald sammenhæng mellem mad og uren hud. Derfor er der en masse ting, du kan spise, der giver din hud styrke og glød indefra. Så du kan altså spise dig til ren hud. Sådan en smutvej til et lækkert look er da ikke værst. Og det bedste af det hele er, at det slet ikke smager dårligt, det du skal spise. Win win.

Spis gulerødder

Gulerødder indeholder betacaroten, som er med til at beskytte din hud mod UV-stråler. Gulerodens kraftige farve er også med til at give din hud farve og glød. Bare rolig, du skal spise ret så mange gulerødder hver dag, før du bliver orange.

Spis bær

Bær er en fantastisk kilde til antioxidanter. Antioxidanter bekæmper de frie radikaler. Du spørger måske: “Hvad er frie radikaler?”. Frie radikaler udsættes du for hver dag og er blandt andet cigaretrøg, bilos og forurening.

Der sidder en større koncentration af antioxidanter i skrællen af bær og frugt. Derfor får du spist flere antioxidanter ved at spise en håndfuld bær end et halvt æble, fordi der er mere skræl på bærerne.

Drik en kop te

Nu hvor vi er ved antioxidanter, så drik en kop grøn, rød eller hvid te. Antioxidanterne sløver aldringsprocessen i din hud, fordi de går ind og reparerer skader i huden og beskytter den mod nye fra for meget sol og forurening.

te

Kog et æg eller to

Æg indeholder biotin, som er en nødvendig ting, for at keratin kan dannes. Keratin er det, der styrker hud, hår, vipper og negle. Æg indeholder også B-vitaminer, der også styrker vipper, hår og negle. Spis et et æg om dagen, og du er godt kørende.

Spis fed fisk

Fed fisk som laks indeholder Omega-3 (og -6 og -9), som er så vigtigt for din hud. De sunde fedtsyrer går nemlig ned i cellemembranen og styrker dine celler, helt fra de bliver dannet og dør en måned senere. Du får altså en stærk og smidig hud.

Smut en mandel

Den behøver faktisk ikke at være smuttet. Men de skal spises, hvis du vil have godt med E-vitaminer, der beskytter cellemembranen mod forurening. Med en håndfuld mandler om dagen, styrker du altså din hud.

Drik vand

Det er ikke kun dit energiniveau, der falder, når du ikke får vand nok. Din hud bliver også dehydreret, fordi din krop trækker vand fra den. Og så ender du med en hud, der er tør og grålig at se på.

Tip!

Spis fuldkorn. Det er ikke, fordi det gør underværker for din huds udseende, men det gør, at du holder dig mæt og ikke falder i sukkerfælden. Og sukker er med til at nedbryde det, der hedder kollagen i din hud, som holder den ung og spændstig. Du ender altså med at få linjer og rynker i en tidligere alder. GISP!