10 ting, du kan spise for at forebygge svamp forneden

Foto/ Shutterstock

author
Sara Elisabeth Nedergaard

Har du prøvet at have svamp forneden? Det kan være rigtig ubehageligt og svie og klø som ind i H … Men vidste du, at der faktisk er forskellige ting, du kan spise for at forebygge svamp forneden? Yes, den er god nok. Hvis du er træt af, at det klør mellem benene, kan du prøve at spise nogle af disse ting for at forebygge eller bekæmpe svamp. Det skriver Mindbodygreen.

Læs også: 7 grunde til, at du nogle gange har mere udflåd end normalt

1. Citroner

Du har sikkert hørt, at man skal udligne PH-værdien med yoghurt, når man har svamp. Derfor kan det måske virke liiidt underligt, at du kan spise citron for at forebygge svamp. Men den er altså god nok. En god gang citronsaft er nemlig fyldt med antioxidanter, der hjælper, når du skal bekæmpe den dumme svamp.

2. Laks

Laks er en lækker, fed fisk, som er FYLDT med omega-3, der er godt, når kroppen skal bekæmpe de fleste former for svampeinfektioner – også down under.

3. Kanel

Så skal der laves risengrød. Kanel er nemlig megagodt, når du skal bekæmpe svamp. Det er nemlig et antiinflammatorisk krydderi, der går ind og bekæmper svampebakterierne.

4. Nelliker

… Neeej. Ikke blomsterne. Det er den slags nelliker, du for eksempel pynter appelsiner med til jul. De er måske ikke lige sådan at spise, som de er. Men du kan købe nellikeolie, der bekæmper svampeinfektioner. Olien hjælper faktisk også mod neglesvamp.

5. Olivenolie

Det er til gengæld nemt nok at spise olivenolie for at forebygge svamp. Du kan hælde det i salater og generelt bruge det i din madlavning. For olivenolie har en masse gode antioxidanter i sig, der gerne skulle hjælpe dig af med den irriterende kløe i trusserne.

Læs også: 4 tegn på, at du faktisk har en deprimeret vagina

6. Ingefær

Ingefær er bare genialt til virkelig mange ting – og åbenbart også, når du skal af med svamp forneden. Det er både antiinflammatorisk og bekæmper svamp. Og så er ingefær rigtig godt, når din lever skal holde til al den detox, din krop går igennem, når du skal af med svamp.

7. Grove grøntsager

Grove grøntsager er GENIALE at spise for at forebygge svamp. Grøntsager som broccoli, rosenkål, rucola, kål og radiser indeholder nemlig et bestemt stof, der angriber svampen.

8. Æblecidereddike

Som udgangspunkt skal du faktisk holde dig laaangt væk fra syrlige eddiker, når du har en svampeinfektion. Men vidundermidlet æblecidereddike er den undtagelse, du kan spise for at forebygge svamp. Eddiken indeholder nemlig nogle enzymer, der nedbryder svampens celler i din krop. Ret smart.

9. Hvidløg

Det er ikke nok at proppe hvidløg i din spaghetti bolognese, hvis du vil forebygge en svampeinfektion. Hvidløget skal nemlig spises rå, før det virker.

10. Kokosolie

Kokosolie er altså bare ret genialt. Og så indeholder det en bestemt form for syre, der går ind og prikker hul på svampecellerne. Så det er altså RET smart at spise kokosolie mod svamp.

Læs også: 17 procent af alle danske kvinder lider af denne ukendte sygdom