Hun begyndte at tage nøgenbilleder af sig selv – DET skete der

Foto/ Shutterstock

author
Sara Elisabeth Nedergaard

Elsker du dig selv og din krop? Sådan rigtigt? Det kan altså være lidt svært. Og det er jo helt vildt skørt, for du er skøn som du er. Men der ér bare rigtig mange, der kæmper med at have det godt i egen krop. Og at være nøgen? Det er endnu sværere. Men vidste du, at du faktisk får større selvtillid af at kigge på nøgne mennesker? Og hvorfor så ikke starte med at kigge på din egen krop – måske ved at tage nøgenbilleder? Det var præcis det, som Jordan Rose fra New York gjorde. Det fortæller hun til HelloGiggles.

Læs også: Hvis du gør disse 3 ting, kan du lære at elske dig selv

Filter – ja tak

Jordan Rose voksede op foran kameraet, hvor hendes krop blev dokumenteret ivrigt. Her var det selvfølgelig hendes forældre, der tog en masse billeder af hende. Og billederne endte i fotoalbum, på væggene og på køleskabet i barndomshjemmet. Da Jordan blev ældre, tog hun ivrigt en masse selfies, som hun lagde på de sociale medier med en maaasse filtre på. Præcis ligesom du og jeg gør, når vi lægger selfies på Instagram.

Jordan Rose havde faktisk ingen idé om, hvordan hun så ud i virkeligheden, fordi hun lagde så mange billeder op – fyldt med filtre. Hun mistede simpelthen kontakten til sin egen krop, fordi hun brugte så meget tid og energi på at suge maven ind, presse brysterne op og tage billeder, der gav illusionen om en skarp kæbelinje – i stedet for den bløde hage, Jordan i virkeligheden havde.

Nøgenbilleder hjalp

Jordan Rose begyndte at tage nøgenbilleder, så hun kunne få et bedre forhold til sin krop. Hun fortæller, at hendes favorit er en video, hvor hun sætter sig i et badekar. Hendes mave hænger i al sin rundhed. Hendes lår er tunge. Jordan Rose kan se den video igen og igen. Hun lægger mærke til lårene og maven – og hvordan hendes bryster vugger fra side til side. Og hun lægger mærke til alle dellerne. Da hun så den her video, ventede hun på, at hun skulle få det dårligt med sig selv. Men i stedet skete der noget fantastisk. Jordan Rose fandt nemlig ud af, at hun faktisk slet ikke hader sin krop.

Sådan kan du tage nøgenbilleder

Jordan Rose tager billeder og videoer af alle de almindelige hverdagsting: Når hun kommer ud af badet og reder sit hår. Når hun spiser en is på sit værelse. Eller når hun dyrker yoga nøgen i stuen, når hendes roomies altså ikke er hjemme.

Jordan Rose fortæller til HelloGiggles, at hun ser på sine nøgenbilleder og finder ud af, hvad hun kan lide ved sin krop – og hvad hun har det svært med. Og bare det, at lære sin krop godt at kende, kan være nok i sig selv.

Jordan Rose kan stadig have det svært med sin krop. I hvert fald nogle gange. Men nøgenbilleder er hendes våben mod den usikkerhed, hun har levet med siden barndommen.

Skal du prøve at tage nøgenbilleder? Måske får du det bedre med din krop. Det er i hvert fald et forsøg værd, hvis du har det svært med dig selv. Hvilket du i øvrigt skal stoppe med at have.

Pssst – hvis du ikke er tryg ved at tage nøgenbilleder og have den slags billeder på din telefon, kan du prøve at stille dig nøgen foran spejlet i stedet.

Læs også: 3 tegn på, at du stiller ALT for høje krav til dig selv