Skøn

Dét vidste du ikke ødelægger dit hår

Søs Lytjohan

Af Søs Lytjohan Skrevet den august 18, 2016

Du vil så gerne have hår som Rapunzel, og du føler, at du gør alt rigtigt. Alligevel sker der bare ikke noget, det vokser slet ikke og bliver bare mere og mere slidt at se på, og du føler bare, du har ødelagt hår – am I right? Det er sikkert, fordi du laver de her seks små fejl, der gør en kæmpe forskel, men som du kan rette op på igen. Og heldigvis, kan man vel sige, for så er der håb forude, når du drømmer om det lange og kraftige hår.

Du sætter dit hår op, når det er vådt

Hvis du sætter dit hår op, mens det er vådt, vil du ende med at få en tør hovedbund. I stedet skal du føne din hovedbund ved lav varme, efter du har brugt et varmebeskyttende produkt.

Du bruger elastikker med metalsamlinger på

Desværre er der mange elastikker, der ikke er gode for dit hår. Elastikker med små metalsamlinger er blandt disse. De slider og er med til at hive lidt for meget hår ud. Brug i stedet nogle af dem, der ligner en snoet ledning – de er skånsomme. Det bedste vil dog være at bruge hårklemmer.

Du vasker hår i alt for varmt vand

Det udtørrer dit hår at vaske det i dejlig varmt vand. Og ja, det føles skønt, men skru lidt ned for temperaturen. Når du er færdig med at vaske dit hår, kan du skrue helt op for det kolde vand og give din hovedbund en kold skyller. Det kolde gys sætter gang i blodcirkulationen, og det er noget, din hovedbund kan lide.

Du glemmer solbeskyttelse

Sol udtørrer ikke kun din hud, men også dit hår. Ja, tænk en engang, og farver du dit hår mørkt, er solen heller ikke din bedste ven – det lysner nemlig dit hår.

Du bruger den forkerte børste til din hårtype

Der findes jo nærmest et hav af børster, og den rette børste er guld værd. Vi vil jo alle sammen gerne have et lækkert hår. Men har du tykt hår og bruger en børste til tyndt hår, så går det jo ikke – og omvendt. Spørg om hjælp hos fin frisør til at få den helt rigtige.

Du reder dit hår, når det er helt vådt

Hår mister sin elasticitet, når det er vådt. Derfor bør du rede dit hår, inden du går i bad – ikke under bruseren eller bagefter, men inden du begynder at style det.

 

Mere om