10 tegn på, at du er introvert

Er du introvert eller ekstrovert? Vi har samlet 10 tegn på, at du er introvert.

author
Anja Bruneskjold

Det kan være vanskeligt helt at afgøre, om man er enten introvert eller ekstrovert. For selvom man som regel er enten mest det ene eller det andet, så vil man oftest have træk fra begge personlighedstyper.

Er du i tvivl om, hvilken type du er? Det kan godt betale sig at finde ud af det – særligt, hvis du er i et forhold, hvor den ene af jer er introvert, mens den anden er ekstrovert.
Vi har samlet 10 tegn på, at du er introvert. Kan du genkende nogle af punkterne hos dig selv?

1 Du har det anstrengende i store forsamlinger

Også selvom du egentlig har haft det sjovt til for eksempel din venindes fødselsdag med en million gæster.

2 Du kan bedst lide ro

Mange introverte mennesker egner sig ikke til storrumskontorer og konstant snak og larm. Ofte har de det bedst i total ro.

LÆS OGSÅ: Sådan kan det være at leve med angst hver dag

3 Planlægning, planlægning, planlægning…

Introverte er ikke altid så vilde med overraskelser – for eksempel når det handler om arbejde eller praktiske ting i hjemmet. Derfor er planlægning og en kalender vejen frem.

4 Du keder dig aldrig

Hvis du er typen, der elsker at være i dit eget selskab, altid kan beskæftige dig selv og aldrig keder dig, så er du måske introvert. Evnen til at holde gevaldigt af alenetid ser man nemlig typisk hos introverte.

5 Du er ALTID forberedt

Selvom du kender dit talepapir ud og ind, så forbereder du dig altid på ny, når du skal holde et oplæg. Og INTET kan improviseres undervejs.

LÆS OGSÅ: Eksamensangst: Sådan kan du hjælpe dig selv

6 Du er IKKE materialistisk

Hos introverte mennesker er der i høj grad fokus på tanker, fornemmelser og følelser. Materialistiske ting fylder ikke det store.

7 Du er mere sensitiv end andre

For at afgøre om du er enten introvert eller ekstrovert, så kan dette punkt måske hjælpe dig på vej. Det forholder sig nemlig ofte sådan, at introverte er langt mere sensitive over for ydre påvirkninger som smag, lugt eller lyd, end ekstroverte er.

8 Du er den stille i gruppen

Som introvert er du generelt mere den lyttende og observerende type. Med mindre samtalen handler om noget, du VIRKELIG ved en masse om – så er du ikke nær så tilbageholdende.

9 Din selvtillid er ofte dårlig

Det er langt fra altid sådan. Men ofte lider introverte af mindreværdskomplekser og har dårlig selvtillid.

10 Du bliver ofte opfattet på den forkerte måde

Måske har folk ofte spurgt dig, om du er sur? Eller hvorfor du altid er så seriøs? Fordi introverte ofte tænker en masse og ikke tager tingene så let som ekstroverte, kan de af mange opfattes sure eller alt for seriøse. I virkeligheden er hjernen bare på arbejde.

Har du fundet ud af, om du er introvert eller ekstrovert?

LÆS OGSÅ: Sådan kommer du af med dit selvhad