10 trænere afslører, hvad de laver dagen efter en hård træning

Efter en hård træning, har man måske brug for at slappe af dagen efter. Men det er forskelligt, hvad folk laver på sådan en dag

author
Emilia Jacobsen

Det er meget forskelligt, hvordan vi bedst kan lide at restituere efter en hård træning. Nogle har det bedst med at være tilbage i centret med det samme, og andre vil helst bare ligge derhjemme og slappe af. Derfor er det ret spændende at høre om, hvad de professionelle trænere rent faktisk bruger dagen på. Klik videre, og læs med.

LÆS OGSÅ: Sådan holder du de ultimative hviledag

1 Netflix & Chill – og en ispose

“Efter en hård træning bruger jeg noget tid på at ligge ned, og så bruger jeg en ispose til at mindske mine smerter og hævelser. Så får mine muskler den tid, de skal bruge til at komme sig. For hver muskelgruppe plejer jeg at have is på i omkring ti minutter og så ti minutter uden. Tro mig, det vil virkelig speede processen op, og dine muskler vil takke dig.”

 

2 Op med benene

“Jeg ligger på min foam roller med fødderne oppe ad væggen og armene ud til siden på gulvet. Yes, smukt syn. Det hjælper med at få blodet i mine ben til at cirkulere ordentlig rundt, det åbner mit bryst, og så får det min rygsøjle og musklerne rundt om til at slappe af.”

 

3 Luk øjnene, og mærk efter

“Efter en hård træning kan jeg godt lide at lave de sædvanlige ting som at strække ud og bruge en foam roller. Hvis jeg har lidt ekstra tid, lægger jeg mig ned, lukker øjnene og prøver virkelig at mærke min krop. Jeg prøver at mærke efter, om der er ubalance – altså om min ene skulder for eksempel slapper mere af end den anden. Og så bruger jeg lige lidt mere tid på at strække det område ud, hvis det er tilfældet.”

 

4 Proteiner

“Efter en effektiv cardiotræning, er det allervigtigst for mig at drikke masser af vand og supplere med kokosvand, så jeg får de mineraler, jeg skal bruge. Når jeg har haft en hård styrketræning, spiser jeg ekstra proteinrigt, så det kan hjælpe musklerne med at gro og restituere. En smoothie med ekstra protein (20 til 30 gram) er perfekt.”

 

5 Kompression og bad

“Først og fremmest tager jeg mine kompressionstights på og går rundt med dem på i nogle timer. Og så smutter jeg i et lækker bad bagefter. Det er dejligt afslappende, og mine muskler takker mig virkelig for det.”

 

6 Vand, vand og atter vand

“Min hemmelighed mod muskelømhed efter en hård træning er rimelig simpel og kræver ikke særlig meget. Jeg drikker vand. Jeg sørger for at drikke tre til fire liter på de dage, jeg vil have ram på ømhederne i mine muskler.”

 

7 En kold skyller

“Når jeg ved, at min hårde træning påvirker, hvordan jeg har det dagene efter, tager jeg en kold skyller. Det kolde vand reducerer inflammation og forbedrer blodcirkulationen. Så får mine muskler det meget bedre. Jeg kunne også godt finde på at tilføje noget is til det kolde bad. Men det er kun, hvis jeg virkelig har haft en hård, lang løbetur for eksempel. Jeg stiler mod at være i det kolde bad i fem til otte minutter. Bagefter smutter jeg i et varmt bad, så kontrasten mellem det kolde og det varme gør noget godt for min blodcirkulation.”

 

8 Spis, drik, spis, drik

“Efter en hård træning gør jeg altid meget ud af at drikke en masse vand og spise. Det er så vigtigt for vores kroppe, så musklerne kan bygges op, og så er det også vigtigt for mig, fordi det holder mit energiniveau oppe. Derfor sørger jeg for at spise og drikke en masse lige efter min træning. Jeg bliver alligevel også til Hulk, når jeg bliver sulten, så det prøver jeg at undgå…”

 

9 Yoga er svaret

“Efter en hård træning kan jeg faktisk godt lide at køle ned og restituere ved at få mig selv ned i centret igen. Og her er det bedste, jeg ved, yoga. De bevægelser, man laver i yoga, kan nemlig ramme de stive og ømme områder, specielt ved min lænd, mine lår og mine lægge. Det er også en fordel, at mit sind og hoved bliver helt afslappet af det.”

 

10 Slap af

“Nogle gange er det bedste bare at holde det helt simpelt: Slap fuldstændig af. Hvis tanken om at træne får mine knæ til at ryste, så ved jeg, det er tid til en pause. Så tager jeg et lækkert, langt bad og går tidligt i seng. Søvn er nu engang den hurtigste vej til restituering.”

 

Kilde: Womenshealthmag