Hvordan undgår man at få bakterier på mobilen?

Sund

3 grunde til, at du VIRKELIG IKKE må tage din mobil med ud på toilettet

Mette Pabst

Af Mette Pabst Skrevet den oktober 25, 2018

Det kan være ret kedeligt at gå på toilettet og bare sidde og glo, mens man gør sig færdig. Derfor tager vi ret ofte vores mobil med derud, så vi kan sidde og tjekke Insta og Facebook, mens vi gør det, vi nu skal gøre. I en undersøgelse svarer 87 procent af danskerne mellem 18 og 39 år, at de slår tiden ihjel på toilettet med deres mobil i hånden. Men har du nogensinde overvejet, om der så kommer bakterier på mobilen?

Det gør der. Ret mange endda. Og der er faktisk også et par andre grunde til, at det ikke er så smart at tage mobilen med på toilettet, når man skal skide (eller hvad man nu skal derude). Se bare her!

Bakterier er ikke din ven

Der er i forvejen ret mange bakterier på mobilen. Faktisk er der 10 gange flere bakterier på mobilen, end der er på et toiletsæde. Det er både klamt og virkelig usundt. Men hvor kommer alle de bakterier på mobilen så fra? Jo, de kommer især fra, at folk slæber mobilen med alle mulige steder, hvor de normalt ellers ville have vasket hænder, før de rørte ved noget andet. Du vil jo højst sandsynligt heller ikke trykke en ven i hånden efter et toiletbesøg uden at have vasket hænder først, vel? Men det er faktisk det, du gør, når du så har mobilen med på toilettet. Det er ikke så lækkert at tænke på.

Lange toiletbesøg giver hæmorider

Tro det eller lad være, men faktisk er det slet ikke sundt at sidde og hygge sig for længe ude på toilettet. Faktisk er det direkte usundt at blive hængende på kummen for længe.

Her forklarer en læge, hvordan lange toiletbesøg giver et alt for stort pres på endetarmen – og det kan altså give hæmorider. Hæmorider kan være ret irriterende og smertefulde, og hvis din numse klør, kan det være en af grundene. Hvis du har mobilen med på toilettet, har du måske en tendens til at sidder derude liiidt for længe. Og det kan altså føre til hæmorider.

Vi bliver stressede

Hvis du tager mobilen med på toilettet, er du faktisk med til at stresse dig selv. For normalt, når man sidder på toilettet og ikke kan lave andet end at vente, kan man faktisk bare slappe af. Det kan du ikke på samme måde, hvis du tager mobilen med. For så er du lynhurtigt i gang med at like og kommentere på alle mulige billeder på Facebook og Insta.

Dr. James Roberts, der er professor ved Baylor University, fortæller, at det faktisk ligefrem er problematisk for vores mentale velbefindende, at man ikke engang kan slappe af, når man er på kummen.

Læs også: Undersøgelse: Mobiltelefonen kan ødelægge dit forhold