Hvordan kommer jeg af med mit mavefedt?

Sund

3 ting, du skal vide, hvis du er irriteret over din mave

Emilia Jacobsen

Af Emilia Jacobsen Skrevet den juni 9, 2017

Er du ikke heeelt tilfreds, når du kigger i spejlet? Er det lidt svært for dig at føle dig tilpas nøgen? Du synes måske, at du har lidt for meget mavefedt, eller at din mave har en mærkelig form? Det er vi altså flere, der kender til. Derfor er der lige nogle ting, vi synes, du skal vide.

1 Vi har alle sammen noget, vi er irriteret over ved vores krop

Surprise? Nej, vel? Det burde det ikke være. Tænk over, om du ikke ofte har hørt dine veninder, kollegaer, forældre eller hvem som helst brokke sig over et eller andet ved deres krop? Det er altså åbenbart sådan det skal være – at vi ikke altid er heeeelt tilfredse med, hvordan vi ser ud. Det gælder jo faktisk ikke kun vores udseende eller krop. Det gælder også vores præstation på jobbet, på studiet, derhjemme. Der er altid noget, vi vil ændre på eller blive bedre til, og det er da godt, er det ikke?

Jo, det er så. Det er ikke, fordi du nødvendigvis SKAL elske dig selv og din krop, men det kan være, du skal prøve at se lidt bredere på det. Det er jo egentlig kun dig, der er irriteret over den. Og der er altså ingen, der er perfekte!

2 Du skal ikke trække den ind

Ja, altså maven. Det kan godt være, at den er irriterende og fylder lidt mere, end du vil have, den skal. Derfor er det da bare SÅ let at trække den ind konstant. Prøv at grave den følelse frem, du har, når du slapper helt af i kroppen. Aaaaaarh, ik’? Den følelse burde du da have hele tiden. By the way, det er overhovedet heller ikke sundt for dig at gå og trække den ind hele tiden.

3 Du kan gøre noget ved det, hvis du vil

Hvis du virkelig er ked af din mave, og du har lyst til at gøre noget ved det, kan du prøve at gøre en indsats for at komme mavefedtet til livs og måske endda få større eller tydeligere muller. Måske er du allerede klar over det, men for at være helt ærlig handler det om kost, kost og kost. Jovist, der findes alverdens maveøvelser, men de styrker altså blot mullerne inde bag fedtet. De øvelser kommer ikke til at fjerne fedtet udenpå. Så første skridt er at forstå, at det er ved kosten, der skal gøres en indsats.

Ja, det er lettere sagt end gjort, I know. Derfor er andet skridt, at du skal være helt sikker på, at du reelt set vil gøre noget ved det. Måske du faktisk godt kan leve med det fedt der? Hvis du er helt overbevist om, at nu skal det være nu, så er det den tankegang, du skal køre med.

Få handlet ind til en sund kost med masser af gode, grønne grøntsager. Masser af fibre. Og husk proteinerne. Brug internettet til at finde masser af lækre, sunde opskrifter. Få styr på kosten, ellers sker der ikke noget på mavefronten. Det kan også være en rigtig god motivationsfaktor, at du giver dig selv lov til et treatmåltid om ugen, jep, ikke cheat, men treat. Så bliver det også en livsstilsændring og ikke en eller anden åndssvag kur. You can do it!

Mere om