5 lugte fra din vajayjay, der afslører noget om dig

Hvis du lugter af fisk dernede, er der en helt særlig årsag. Læs om den og 4 andre lugte her

author
Rebeca Pons

Vi lugter alle sammen forskelligt dernede, men der findes fem forskellige lugte, der kan opstå hos os alle. Hver lugt fortæller noget om dig og dit helbred. Hvis du for eksempel lugter af fisk forneden, kan du også læse om årsagen til dette. Vær opmærksom på, hvordan du lugter forneden.

Måske du endda har været omkring alle fem slags lugte?

LÆS OGSÅ: 6 ting, der får din vagina til at lugte

Fishy

Denne lugt kræver ikke den store præsentation. Du lugter af fisk dernede. Det er meget simpelt. Årsagen til lugten er dog lidt mere kompliceret. Årsagen til, at du lugter af fisk, er noget, der hedder bakteriel vaginose, hvilket er helt almindeligt at få. Det er ikke en sygdom, men det kan bedst beskrives som en ubalance, der opstår i din vajayjays bakterieflora. Du har altså for få af de gavnlige mælkesyrebakterier, og det er derfor, du kommer til at lugte af fisk dernede. Det findes der heldigvis midler for på apoteket – easy peasy.

Metallisk

Når du har menstruation, kan blodet ændre din pH-værdi i din vagina, hvilket får den til at lugte lidt af jern og kobber – altså metallisk. Lugten plejer at gå væk, når din menstruation også er forduftet. Hvis du tror, du er smart, når du prøver at vaske dig selv dernede med en helt masse sæbe for at få lugten til at gå væk, kan du godt tro om igen. Det gør det nemlig kun værre, fordi du fucker pH-værdien endnu mere op – hvilket så bare betyder endnu mere metallisk lugt. Så husk kun vand.

Råddent

Ja, den kan desværre også lugte råddent. Årsagen til den rådne lugt kan være, at du har haft en tampon siddende for længe deroppe. Måske endda glemt den. Nej, det er ikke pinligt – det sker for rigtig mange. Men det kan altså være synderen til den rådne lugt. Stanken opstår på grund af den høje mængde af bakterier samlet ét sted. Hvis du føler, at du lugter meget råddent dernede, så prøv at squatte med den ene fod på toiletbrættet, og se, om du kan fiske en glemt tampon ud. Hvis du ikke kan få den ud selv, så tag et smut forbi gynækologen. Igen, nej det er ikke pinligt. Det har hun set før.

Musk

Denne lugt er rigtig svær at beskrive, men hvis det er sådan, du lugter dernede, er du ikke i tvivl. Når du træner, sveder du over hele kroppen – også mellem benene. Hvis du så ovenikøbet har et par trusser på i et syntetisk materiale, ja, så er du den heldige vinder af en musky lugt forneden. Lugten går dog heldigvis væk, så snart du hopper i bad. Husk kun at bruge vand og intimsæbe dernede. For at undgå lugten i fremtiden, skal du ikke have svedige trusser på for længe, og du skal helst bruge trusser i bomuld.

Gær

Hvis du har en infektion i underlivet, kan det godt lugte lidt af gær – måske du synes, det lugter af øl, men det er altså på grund af gærlugten. Så hvis du oplever, at du lugter sådan, og at du ovenikøbet er rød dernede, og det gør ondt, når du tisser, skal du have fat i din læge. Så skal du nemlig på noget penicillin.

Kilde: WomensHealth