Hvordan kan jeg undgå at eftermiddagssnacke?

Sund

5 måder, du kan undgå at eftermiddagssnacke på

Emilia Jacobsen

Af Emilia Jacobsen Skrevet den november 20, 2017

Selvfølgelig må du eftermiddagssnacke – ingen skal holde dig tilbage! Men nogle gange og lidt for ofte er det bare de forkerte ting, der snackes om eftermiddagen. Det er her blodsukkeret har identitetskrise, og derfor får du altså lyst til en masse usunde snacks. Hvis du bare et par gange om ugen kunne undgå at eftermiddagssnacke, ville det da være skønt. Prøv at følge vores fem råd, som du ser herunder – måske kan de hjælpe dig.

1 Gå en tur

Ja tak for et lorteråd, hva’? Eeeeej, det er det altså virkelig ikke. Jeg mødes for eksempel med min veninde ofte, og så går vi en tur på en til to timer om eftermiddagen efter arbejde. Når man kommer hjem igen er det nærmest aftensmadtid, så det er jo perfekt. Så kan det godt være, at vi drikker en kop te eller kaffe på turen, men det er jo heller ikke at eftermiddagssnacke. Det er en virkelig god måde at holde sig i gang på, samtidig med du ikke kommer til at åbne køkkenskabene tyve gange på en eftermiddag.

2 Hav sundere snacks i skabet

Ja, du kan selvfølgelig også bare lige smutte ned i Netto. Meeeeen hvis du nu ikke er så smart at gøre det og bare ender med at tage hjem og sætte dig på sofaen, så virker det altså ret godt at have sundere snacks derhjemme. Så gælder det selvfølgelig om ikke at gå amok i dem, men de er da bedre end alt det usunde, hvis du gerne vil leve sundt.

Få inspiration her: 5 sunde snacks, der ikke er grøntsager eller frugt

3 Hold dig beskæftiget derhjemme

Ligesom du kan gå en tur udenfor, kan du også lave noget derhjemme, så du kommer på andre tanker. Det kan jo være en lille hobby, du har dig. Hækling er for eksempel en rigtig god idé, fordi det hele tiden kræver din koncentration og dit fokus – og dine hænder for den sags skyld. Og nej, hækling er ikke kun for bedstemødre.

4 Sørg for, at dit blodsukker er stabilt

Sidst, men ikke mindst er det bedste altså at sørge for, at dit blodsukker holdes stabilt hele dagen. Det er bare den ultimative metode til at undgå at eftermiddagssnacke på. Når dit blodsukker er ustabilt får du lettere lyst til søde sager efter et måltid. Blodsukkeret er selvfølgelig ikke noget, du kan eller skal måle hver dag. Men det er noget, du kan sørge for at holde nogenlunde stabilt.

Det gør du blandt andet ved at undgå sukkerholdige fødevarer, sodavand og alkohol og hvidt brød og pasta. Jep, det er de samme råd, du sikkert hører igen og igen. Få dine kulhydrater fra grøntsager, og vælg rugbrød frem for franskbrød. Samtidig er det ideelt, hvis du ved hvert måltid kombinerer kulhydraterne med protein og fedt. På den måde får du lidt fra hver kilde til hvert måltid, og det vil være med til at stabilisere dit blodsukker.

5 Just do it

Okay, det er måske ikke lige verdens bedste råd og måske også lidt modsigende i forhold til det stabile blodsukker. Men altså helt ærligt… Hvis du nu giver dig selv lov en gang imellem, er der altså stor chance for, at du kan klare de andre dage uden. Eftermiddagssnacking er jo bare mega hyggeligt, så det skal der da være plads til, ikke? Svaret er jo! Du behøver altså slet ikke at undgå at eftermiddagssnacke.