5 nemme metoder til at få dig til at snorke mindre

Råd til, hvordan du kan snorke mindre

author
Emilia Jacobsen

Snorker du? Snorker din kæreste? Snorker din roomie? Uanset hvem der snorker, er det en meget larmende lyd, og det er faktisk en lyd, mange ikke kan sove fra. Heldigvis er der løsninger på ‘problemet’, så du eller din kæreste kan komme til at snorke mindre. Ville det ikke være rart?

Læs også: 4 grunde til, at du skal sove nøgen

1 Prøv at ændre den stilling, du sover i

Folk, der sover på ryggen har større tendens til at snorke, end folk der sover på siden for eksempel. Derfor er det tid til, at du øver dig i at sove i en ny stilling. Det kan selvfølgelig være lidt svært, for måske kan du ikke ligefrem styre, hvordan du vender og drejer dig, mens du sover. Et lidt skørt trick, der kan hjælpe dig, er at tage en tennisbold eller lignende og sætte den fast til ryggen eller til dit nattøj. Så vil den jo automatisk genere dig, når du lægger dig på den, og du vil derfor vende dig om. Prøv dig frem, det kan faktisk hjælpe dig til at snorke mindre.

2 Put en tandskinne i munden

Ja, overraskende nok kan en tandskinne faktisk gøre jobbet. Tandskinnen fungerer ved, at underkæben rykkes en smule fremad, når du sover. Det gør, at kæben og tungen ikke lægger det pres på luftrørene, som normalt er skyld i din snorken. Du kan sagtens købe tandskinnen i Matas for eksempel, men det allerbedste er at få lavet den hos din tandlæge, så den passer præcis til dine tænder.

3 Drop alkohol inden sengetid

Har du mon lagt mærke til, at du eller måske din kæreste snorker mere, når der har været en bytur involveret? Det kan der godt være noget om, for alkohol går nemlig ind og påvirker dine luftveje, og du kan derfor have en tendens til at snorke lidt mere eller lidt højere. Så måske det i hvert fald ikke er den bedste idé med vin til maden hver aften. I hvert fald ikke, hvis du gerne vil snorke mindre.

4 Snup noget næsespray, inden du skal sove

Okay, vi ved vist alle sammen godt, at forkølelse kan være skyld i snorken, men så er det jo heldigvis midlertidigt. Det er dog ikke ensbetydende med, at det ikke kunne være rart at snorke mindre under sygdommen. Derfor er det en rigtig god idé lige at snuppe lidt næsespray, inden du lægger dig til at sove. På den måde får du renset luftvejene, så det ikke er så hårdt og svært for dig at trække luften ind og ud.

5 Smut op på operationsbordet …

Ja, det ER faktisk en mulighed at blive opereret. Men det er altså ikke bare en helt almindelig udvej. Denne løsning kræver undersøgelser hos lægen og på hospitalet, der kan vise, at der decideret er noget galt med dine luftveje, som gør, at du snorker mere end andre. Så overvej kun operation, hvis du har meget store problemer med din snorken – og det er en gene for dig.