5 overraskende grunde til, at du bliver oppustet

Se disse fem overraskende grunde til, at man bliver oppustet.

author
Anja Bruneskjold

Når du bliver oppustet, er det ikke altid, det bare handler om, hvad du spiser og drikker. Det er naturligvis rart at vide, hvilke madvarer der gør én oppustet – men det er altså også ret væsentlig at vide, hvad der ellers har den effekt.

1 Du spiser luft

Det skal ikke forstås sådan, at du ikke spiser noget. Det handler mere om, at du får slugt en masse luft, samtidig med at du spiser eller drikker. Og det kan altså nemt give luft i maven og gøre dig oppustet.
Ofte kommer du til at sluge luft, hvis du er virkelig sulten. Så i stedet for, at du skynder dig at spise, så forsøg at gøre det i et lidt roligere tempo. Og sørg for at tygge din mad grundigt, inden du bare sluger det.

2 Du drikker forkert

Hvis man kan det. I hver fald kan man blive oppustet, hvis man drikker på de forkerte tidspunkter. Du har måske hørt, at det er smart at drikke et glas vand senest 30 minutter før et måltid. Og det er måske meget smart. Vandet fortynder nemlig din mavesyre, som er det, din krop skal bruge til at fordøje din mad. Men det kan altså godt være svært, hvis din mavesyre indeholder rigtig meget vand. Og resultatet er så, at du højst sandsynligt bliver oppustet.

3 Du elsker sugerør

Hvis du elsker at bruge sugerør, så har du måske også bemærket, at du ofte er oppustet. Når du bruger sugerør, har det nemlig lidt samme effekt som det med at sluge luft, når man spiser. Når du suger på et sugerør, kommer du nemlig også til at suge en masse luft ind i munden – og videre ned i maven.

4 Du springer måltider over

Det kan godt være, du ikke liiiige har tid til at spise. Eller også er du måske ikke sulten, når frokosten nærmer sig. Men det kan altså godt være ret smart at prioritere, hvis du gerne vil undgå at blive oppustet. Når ikke maven får mad, bliver tarmene mindre aktive, og det føles, som om din mave er ved at eksplodere af sult – og sulten gør dig oppustet.

5 Du gisper efter vejret

Kender du det der med, at du bliver oppustet, når du træner? Det er der faktisk en ret god grund til. For ligesom flere af de andre punkter handler om at sluge luft, så er det også tilfældet her. Fordi man, når man træner, ofte bliver rigtig forpustet, så har man det med ret ofte at gispe efter vejret. Simpelthen fordi man ikke kan få luft. Men her kan man faktisk få FOR MEGET luft. Og man kan nemt komme til at sluge den, så man bliver oppustet.

Læs også: Derfor kan du blive oppustet efter sex