5 sunde cocktails, du burde prøve

her er fem sunde cocktails

author
Mathilde Brandborg

Elsker du også at være fuld? ‘Sunde cocktails’ er ikke umiddelbart to ord, der normalt kombineres. Cocktails er nemlig ikke lige det, vi forbinder med sundhed og helse – desværre! Det er en skam, for ville livet ikke være en sand fest, hvis man kunne leve af cocktails i drop? Det er jo ingen hemmelighed, at mange af vores yndlingsdrinks indeholder en del kalorier, men måske man kan bytte lidt rundt på nogle ingredienser…

Der findes faktisk nogle sunde cocktails, du kan fyre op for. Ingen siger, at det behøver at være kedeligt at være sund.

Her får du fem sunde cocktails, du kan drikke med god samvittighed. Hvis du vil være endnu mere snigeren omkring din cocktailcraving, kan du måske hælde dem op i et to-go glas, så det bare ligner en helt almindelig juice. Hæhæhæhæ…

Beet-on

beet-on

Trænger du til nogle sprøde beats? Så prøv først med nogle sunde beets. Dette er en af de sunde cocktails, som giver dig et kick med dens rødbede og sambuca. Anissmagen fra Sambucaen komplimenterer rødbedesmagen super godt. Derudover er denne sunde cocktail en fryd for øjet.

4 cl Sambuca

3 cl rødbedejuice

1½ cl citronsaft

1½ cl sirup 

4 mynteblade

Miks alle ingredienser i en shaker, og hæld det i et glas med isterninger i.

Mmmargarita

mmmargarita

Margarita er en cocktail som de fleste holder af. Den er dog typisk fyldt med sukker, men med et lille twist kan du skære væsentligt ned på den del. Denne udgave indeholder i stedet en lækker agavesirup, som giver dig en tilpas sød smag.

6 cl tequila

3 cl limesaft

3 cl agavesirup (laves ved at blande 1½ cl agavenektar og 1½ cl vand)

Kom alle ingredienserne i en shaker sammen med isterninger. Ryst det hele godt sammen, og kom det i margarita- eller cocktailglas, som du har saltet kanten på i forvejen.

Miracle-mimosa

miracle-mimosa

 

Ingen brunch uden mimosa, vel? Det er en klassiker. Tricket for at trylle en mimosa om til en sund cocktail er at erstatte appelsinjuicen med én, som er helt friskpresset, så du får et godt skud c-vitamin.

6 cl friskpresset appelsinjuice 

6 cl champagne (eller anden mousserende vin)

Bland de to ingredienser i champagneglas.

Salty moscow

salty moscow

Når du skal lave sunde cocktails, kan du ikke komme uden om ingefær! Denne cocktail indeholder en del forskellige ingredienser, der er en smule utraditionelle. Kombinationen af dem er dog himmelsk og giver en fornemmelse af moscow mule.

1 dadel (uden sten, most)

1 knivspids salt

1 knivspids stødt spidskommen

3 cl limesaft

8 cl ginger beer

2 cl vodka

Kom alle ingredienser på nær ginger beer i en shaker. Miks dem sammen, indtil du er sikker på, at dadlen er opløst. Kom derefter is i shakeren, og miks igen. Hæld blandingen op i et moscow mule krus, hvis du altså lige har sådan et. Kom derefter din ginger beer i.

Skinny superfruit sangria

skinny superfruit sangria

Sangria giver associationer til sommer, og det trænger vi til! Denne version giver dig et boost, da den indeholder superfruit i form af acaipulver. Jeg ved ikke med dig, men jeg savler over denne her lille sag!

5 cl Absolut Vodka Berri Acai 

1 knivspids acaipulver 

5 cl rødvin

3 cl tranebærjuice 

1 spsk jordbærpuré

Miks det hele i en shaker fyldt med is, og fyld blandingen op i tykbundede glas. Pynt eventuelt med jordbær og appelsin, hvis du vil have et autentisk look til denne sunde sangria.

Kilde: Liquor.com

Psst! Du kan altså også godt få en lille gin og tonic til morgenmad, uden det skader.