Er der nogle fordele ved kanel?

Sund

5 sunde fordele ved kanel

Emilia Jacobsen

Af Emilia Jacobsen Skrevet den juni 19, 2017

Mums, var det noget med en lækker, snasket kanelsnegl, helt uden du behøver at føle dig usund? Ja tak. Okay, måske gradbøjer jeg det lidt, når jeg ligefrem anbefaler dig at spise kanelsnegle. Men hvis du ikke allerede er klar over det, findes der nogle virkelig gode og sunde fordele ved at spise kanel. Så er det heldigt, at det også er lækkert at strø på æbler eller morgenmaden, hvis du ikke vil ødelægge din sunde stime med en kanelsnegl.

1 Det kan hjælpe på menstruationssmerter

Det er ikke alle piger, der har slemme menstruationssmerter, men os, der har, har det altså ikke sjovt, når menses er på besøg. Og så propper du dig sikkert med smertestillende, så du i det mindste kan overleve dagen. Måske kan du nu begynde at droppe pillerne! Kanel kan nemlig være med til at gøre blødningen mindre kraftig eller mindske smerterne. Jep, det er rigtigt nok. Så samtidig med dine mensescravings kan du jo lige så godt kværne den kanelsnegl. Ellers hvis du vil holde den sunde linje, kan du prøve med kanelte eller en anden spicy te, der indeholder kanel.

2 Det er fyldt med antioxidanter

Det gælder om at få antioxidanter i kroppen. De bekæmper nemlig frie radikaler. Frie radikaler? Ja, det bliver du udsat for hver dag, og det kan blandt andet være cigaretrøg, bilos og forurening. Derfor er det skidesundt for dig at spise kanel. En undersøgelse viser, at blandt forskellige slags krydderier er kanel det med flest antioxidanter i. Så det kan være, at du skal vælge en portion havregrød med kanel frem for boller i karry.

3 Det er godt for mundhygiejnen

Kanel er med til at fjerne en masse bakterier fra din mund, og derfor er det rigtig godt for din hygiejne derinde. Ved du hvad, det betyder? Det betyder, at kanel faktisk er med til at fjerne dårlig ånde. Drop mintpastillen, og snup en øhm… kanelpastil? Jeg har da egentlig godt set kaneltyggegummi nede syd på – så er det derfor!

4 Det kan booste hjerneaktiviteten

Det er livsvigtigt, at din hjerne holdes i gang hele tiden, og det kan noget så simpelt som kanel hjælpe med. Kanel er med til at aktivere de neuro-beskyttende proteiner, som er dem, der beskytter hjernecellerne mod mutation, altså forandringer. Sååååå kanel versus Sudoku?

5 Det hjælper med at reducere betændelse

I kanel findes et alkohol kaldet cinnamyl, og det er med til at frigive histamin. I flere laboratorieundersøgelser er det blevet bevist, at cinnamyl rent faktisk kan reducere betændelse. Det er da værd at prøve med lidt kanel, hvis du er hævet eller måske bare har hovedpine.

Kilde: The List

Mere om