5 tips, der med GARANTI får dig op om morgenen

Er du også en af dem, der har svært ved at komme op om morgenen? Så skal du måske prøve disse fem tips.

author
Anja Bruneskjold

Der findes allerede flere ting, du bestemt IKKE skal gøre om morgenen – de kan nemlig nemt ødelægge hele din dag. Men det kan altså også være rigtig træls, hvis du har svært ved at stå op om morgenen. Nogle gange kan det bare være liiidt svært … Og særligt, hvis det er mørkt udenfor. Så er det nemlig, som om det ikke helt er blevet morgen endnu, og du har stensikkert lyst til bare at blive liggende i sengen hele dagen. Vi kender det aaalt for godt.

Men faktisk kan du med ganske få ændringer gøre det MEGET lettere for dig selv at komme op om morgenen. Se bare disse fem tricks!

Læs også: Derfor skal du altid tisse EKSTRA meget om morgenen

1 Stræk dig

Som det allerførste skal du strække dig. Hvis du gør det, snyder du nemlig din hjerne til at blive hurtigere frisk. Når du strækker din krop, sender du simpelthen signaler til hjernen om, at du er frisk og vågen. Det er helt sikkert værd at prøve – og så er det jo både nemt OG smart.

2 Væk med vækkeuret

Placer dit vækkeur så langt væk fra sengen som overhovedet muligt. Det kan virke lidt skørt, men det er altså tusind gange lettere for alvor at komme ud af fjerene, hvis du allerede HAR rejst dig. Og det er du jo nødt til, hvis dit vækkeur står i et helt andet rum og ringer helt vildt højt.

3 Træk dine gardiner FRA om aftenen

Ja, vi ved det godt. Mange mennesker trækker deres gardiner FOR, når de skal sove. Men hvis du har svært ved at komme op om morgenen, er det faktisk smartest, hvis lyset udefra kan trænge ind i soveværelset om morgenen. På den måde virker det også mere naturligt for kroppen, at du står op, fordi du ikke er vågnet med et sæt af et larmende vækkeur.

4 Pas på døgnrytmen

Du har sikkert hørt det før. Men det er altså bestemt heller ikke ligegyldigt. Det siger jo næsten sig selv, at kroppen ikke er vild med at være træt. Og den elsker altså heller ikke, hvis din nattesøvn konstant bliver forskudt. Du vil altså have meget lettere ved at komme op om morgenen, hvis du går i seng cirka samme tid hver aften.

5 Find dit yndlingsmusik

Det her trick er altså helt klart værd at prøve. Hvis du alligevel har din telefon liggende ved siden af dig på natbordet, kan du ligeså godt gøre en playliste klar til næste morgen. De fleste mennesker bliver nemlig friske, når de hører musik (medmindre tempoet er heeelt vildt langsomt), så det er da bare med at finde alle dine yndlingsnumre frem.

Læs også: Derfor falder han altid i søvn LIGE efter sex