6 gode ting, der sker med din krop, når du går en tur

Der sker gode ting med din krop, når du går en tur.

author
Søs Lytjohan

Jo jo, du forbrænder kalorier, når du ikke sidder stiller, men nu handler alt jo ikke om at forbrænde kalorier. Der er nemlig otte andre rigtig gode ting, der sker med din krop, når du går en tur.

1 Det gode system

Det hjælper på din fordøjelse at gå en tur. Hvis det nogle gange kniber lidt med at komme ud, så prøv at gå en tur på 30 til 60 minutter. Så fordøjes maden du har spist bedre.

2 De-stress

Bevægelsen i din krop er med til at løsne op for spændinger, du har fået i kroppen i løbet af dagen. Spændingerne kan komme efter at have siddet foran en computer i mange timer, eller måske føler du dig lidt presset med tid. Noget så simpelt som en gåtur kan altså hjælpe på det. Desuden sover du også bedre, når du har fået afstresset lidt på din gåtur, og så ligger du ikke og spekulerer lige inden, du falder i søvn

3 Strong, stronger, strongest

Det er ikke fordi, at du kan erstatte en gårtur på en time med tunge squats og lunges i fitteren, hvis du vil have meget stærkere ben. Men når du kommer ud at gå, især i bakkede områder eller steder, hvor der er trapper, så får du styrket dine benmuskler. De kan faktisk også blive flotte tonede, hvis du er ude efter det. En bonus er også, at det styrker dine knogler at gå ture, så det er bare med at komme i gang.

4 Sikke en dejlig dag

Du kommer i meget bedre humør, når du går en tur. Det gør du, fordi din krop frigiver endorfiner, når du er aktiv. Og endorfiner er et kemisk stof i hjernen, der gør dig glad. En gåtur lyder altså som en ret god idé, når man har PMS, gør det ik’?

5 Lys i pæreren

Du bliver ikke kun glad, du bliver også klogere. Blodgennemstrømmen i din krop øges, som du får gang i dine ben. Det giver friskt blod og ilt til hjernen og vupti, så blev du lige lidt mere skarp i hjernen. En gåtur er da en meget god idé inden en jobsamtale, eksamen eller noget andet, hvor du skal tænke klart.

6 Fyld mig op

Når du går en tur, er det en nem måde at få D-vitamin på helt naturligt. Du er jo alligevel udenfor, og selvom det er skyet, så kommer nogle af solens stråler gennem skydækket og giver dig en dosis D-vitamin. Nogle gange en større omgang end andre. Men alt tæller jo i regnskabet.