Sker der noget ved at springe et måltid over?

Sund

6 grunde til, at du ALDRIG må springe et måltid over

Emilia Jacobsen

Af Emilia Jacobsen Skrevet den juli 26, 2018

Er du en af dem, der ‘glemmer’ et måltid hver dag? Eller springer du et måltid over med vilje? Den frokost er da også ligegyldig, tænker du måske. Næh nej, sådan fungerer det slet ikke – tværtimod må du ALDRIG springe et måltid over. Men hvorfor?

Læs også: Hvornår på dagen har man flest cravings?

1 Du bliver hangry

Jeps, hangry er en tingDit humør afhænger rent faktisk af, om du får indtaget det mad, du skal. Det handler om dit blodsukker, og det er netop det, der kan skabe hangrytilstanden, hvis du springer et måltid eller to over.

2 Du bliver træt

Mad er jo lig med energi, det ved vi alle sammen godt. Det er ved at spise, at vi får vores dagligdag til at fungere. Forestil dig en bil, der ikke får dens benzin – den går i stå. Det gør du altså også, hvis du ikke får din mad. Det er måden, du får energi på, og uden energi bliver du bare træt, træt og så endnu mere træt.

3 Du får problemer med din koncentrationsevne

Måske er du en af dem, der ikke rigtig har tid til morgenmad – eller lyst for den sags skyld. Så kender du helt sikkert til det her problem. Du mister koncentrationen ved 11-tiden. Din hjerne skal bruge mad for at fungere og skabe energi, og når du så ikke har energi derfra, daler din koncentrationsevne. Hvis du lader være med at springe et måltid over, kan du altså undgå denne situation.

4 Det kan øge risikoen for nogle bestemte sygdomme

En undersøgelse har vist, at dem, der regelmæssigt springer morgenmaden over, havde en øget risiko på 20 procent for at udvikle type 2-diabetes. Grunden til dette er, at kroppen jo faster om natten, og om morgenen er det så meningen, at denne faste skal afbrydes. Når den ikke bliver det, går det ud over kroppen og organerne. Av.

5 Det kan ødelægge dit blodtryk

Blodtryk, hvad er det? Det er ikke kun gamle mennesker, der skal holde øje med deres blodtryk. Når du skipper et måtid, kan dit blodtryk nemlig gå helt i selvsving. Et højt blodtryk er skidt, fordi det kan skade blodårerne og i værste tilfælde være årsag til eksempelvis blodpropper. Vi vil ikke skræmme dig alt for meget – det er jo ikke, fordi du får en blodprop, hvis du springer frokosten over en dag, men hvis du gør det til en rutine, skal du altså til at passe lidt på. For det KAN skade dig i længden.

6 Det giver større sandsynlighed for overspisning

Har du engang prøvet at ville tabe dig? Eller er du i gang lige nu? Så har du måske overvejet at springe et måltid over for at spare lidt på kalorierne. Måske har du allerede gjort det op til flere gange. Det er slet ikke måden, det skal gøres på, og faktisk gør det vægttabsprocessen meget sværere at komme igennem. For det første handler det om en livsstilsændring, når du vil tabe dig nogle kilo, og du har vel ikke tænkt dig at springe måltider over resten af livet, vel? For det andet bliver sandsynligheden for, at du overspiser, i den grad større. Her er det desuden næsten altid det helt forkerte, der så ryger ind. Øv bøv – ikke noget med at springe måltider over!

Kilde: Gurl