6 grunde til, at du skal prøve at dyrke yoga

At dyrke yoga er godt for krop og sind

author
Christina Brøndsted Poulsen

Selvom det at dyrke yoga er en gammel tradition med flere tusind år på bagen, har det først for alvor taget fart de seneste år i Danmark. Det er blevet så populært, at alle fitnesscentre også udbyder det – som regel med lange ventelister på holdene.

LÆS OGSÅ: 5 myter om yoga, du ikke skal tro på

Men hvad er det, der gør det at dyrke yoga så populært? Et af svarene er, at folk ikke længere kun kommer i fitness for at blive stærke eller tabe sig, men også for at få mere energi og overskud i hverdagen. Og yoga er slet ikke en så dum idé. Her er seks gode grunde til at dyrke yoga.

Du får boostet din selvtillid

Det, yoga kan, er at lette dig for tyngende problemer og stress. At mærke efter i din krop og trække vejret ordenligt kan få dig til at slappe mere af og hvile i dig selv. Det vil gøre underværker – også på din selvtillid.

Du taber dig

At have for mange kilo på sidebenene er som regel et tegn på, at der er en ubalance i din krop og sind. Og den primære grund til overvægt er stress. Så hvis du giver dig selv tid til at stresse af og falde til ro, vil du have et meget større overskud til at behandle din krop bedre.

Du får tonede muskler og mere styrke

Der er mange forskellige stillinger i yoga, og hver af dem er udfordrende for forskellige dele af kroppen. Du vil opnå en solid styrke over det hele og især i din core, som ikke belaster og stresser kroppen på samme måde som så mange andre træningsformer.

Det mindsker risikoen for skader

Når man for eksempel løber, kommer der en masse stød op gennem kroppen. Det undgår du ved yoga, hvor alle bevægelser er mere glidende. Dermed får du styrket ledbåndene, de stabiliserende muskler og din balance, så du er bedre rustet, når du løber eller dyrker mere belastende former for sport og derfor får færre skader.

Det mindsker stress og forbedrer dit humør

Der sker noget helt særligt i kroppen, når du får sat dig ned og trukket vejret dybt. Yogas store fokus på vejrtrækning og langsomme, næsten hypnotiserende bevægelser gør, at du får en indre ro og mere ilt til hjernen, som gør dig i langt bedre humør.

6 Det giver dig en bedre holdning

Stillingerne i yoga er især med til at styrke dine ryg- og mavemuskler. Derfor vil du opleve at få en meget bedre holdning. Samtidig vil en bedre vejrtrækning også gøre dig mere rank.

 

Kilde: Healthandfitnesstravel