6 grunde til, at du skider mere end normalt

Der er grunde til, at du skider hele tiden

author
Emilia Jacobsen

Der er jo ikke noget at sige til, at vi alle sammen går på toilettet. Og ja, ikke kun for at tisse, men også for at lave nummer to – eller rent ud sagt skide. Det er helt normalt. Systemet skal jo ligesom fungere, og din krop skal renses helt ud. Meeen, så er der jo nogle perioder, hvor du skider hele tiden, og du ved ikke, hvorfor det sker, eller hvornår det holder op. Derfor giver vi dig her grundene til dine skideperioder.

Hvis du også gerne vil vide noget om, hvorfor din afføring ser ud, som den gør, og hvad den siger om dig, kan du læse mere lige her.

Du er begyndt at spise sundere

Du har sat dig for at være meget sundere, end du plejer. Derfor indtager du med garanti også flere fibre. Og netop fibrene kan være med til, at du besøger toilettet noget oftere, end du normalt gør. Ja, altså – at du skider hele tiden. Derfor kan alle de nye grøntsager altså være grunden.

Du har en infektion

Hvis du konstant skal på toilettet og skider hele tiden, kan du muligvis give en bakterie eller virus skylden. Det er helt normalt, men hold øje med, om der pludselig er blod i din afføring.

Du er begyndt at træne mere

Motion øger muskelsammentrækningerne i din tyktarm, og det gør, at afføringen kommer ud af kroppen hurtigere end før. Hvis du har forstoppelse, er det derfor en rigtig god idé at træne, så du kan hjælpe afføringen på vej.

Du lider af irritabel tyktarm

Irritabel tyktarm er en lidelse, der skaber smerter i din mave, og som kan give gas i maven og øge dine toiletbesøg.  Det er meget almindeligt hos unge kvinder, men det er vigtigt, du sørger for at få den rigtige kost, hvis du finder ud af, at du lider af det.

Du er stresset

Stress kan sagtens være grunden til, at du skal på toilettet hele tiden. Mange mennesker har en mere løs afføring, når de er pressede. Du kender det måske fra en eksamenssituation eller lignende, hvor du hele tiden render på toilettet.

Du har menses

Når den røde dame er på besøg, har du sikkert oplevet, at du oftere skal på toilettet, selvfølgelig på grund af menstruationen, men også fordi du skal skide mere. Det har sandsynligvis noget at gøre med, at der sker et skift i hormonerne omkring din cyklus, og det er helt normalt.

Kilde: womenshealthmag.com