6 mærkelige tips, du kan bruge, hvis du er i gang med et vægttab

Foto/ Shutterstock

author
Emilia Jacobsen

Sund kost og motion er og bliver kilden til vægttab, det er du sikkert klar over. Men så er der også de ting, man kan gøre ekstra i hverdagen for at hjælpe vægttabet endnu mere på vej. Det er ikke helt normale tips til vægttab, du bliver præsenteret for her, men de er et forsøg værd. Og nej, du taber dig ikke 20 kilo på en uge ved at bruge disse tips, og det skal du jo heller ikke. Men hvis du er i gang med et vægttab, så kan disse tips måske være en lille hjælp på vejen.

1 Duft til vanilje

Vil du gerne mindske dine sukker-cravings? Så kan det hjælpe at dufte til vanilje! Jep, det er rigtig nok – det er nemlig et af de lidt mærkelige tips til vægttab, du kan bruge. Den søde duft har en beroligende effekt på den del af hjernen, hvor cravings opstår, og kan derfor hjælpe med at bremse din appetit. Det er måske lidt irriterende at skulle have en dåse vaniljesukker på sig, så i stedet kunne duftlys med vanilje være løsningen. Måske det også er løsningen, når du bliver hangry?

2 Spis af tallerkener med bestemte farver

Farven på den tallerken, du spiser din mad af, kan have betydning for, hvor meget mad du indtager. Hvis du spiser af en tallerken, der har samme farve som maden, der ligger på den, har du en tendens til at øse 30 procent mere mad op på tallerkenen, end hvis maden og tallerkenens farve var forskellige. Det er lidt lige som det trick med at spise af en mindre tallerken. Her vil du automatisk øse mindre mad op på den lille tallerken end på den store.

3 Lav om på, hvem du spiser sammen med

Det kan helt sikkert påvirke dit livsstilsmønster, hvem du spiser sammen med. Hvis du for eksempel har en veninde, der er overvægtig, øges chancen for, at du også bliver overvægtig med op til 57 procent. Det giver jo ret god mening, hvis du tænker på, at man følger hinandens mønstre. Hvis din veninde for eksempel tager en ekstra portion, gør du det nok også. Eller hvis din veninde har lyst til slik, kan du også få lyst til det. Derfor gælder det om at være standhaftig og stå ved sine mål. Men det kan altså godt være, at det i starten af vægttabsforløbet bliver nødvendigt at holde tilbage med de mange spisearrangementer – men kun i starten, for det skal jo ikke styre dit liv.

4 Skriv ned eller tag et billede af, hvad du spiser

Det her tip har du måske hørt før, men det gør det ikke mindre godt. Et af de rigtig gode tips til vægttab er nemlig at holde øje med præcis, hvad og hvor meget du spiser på en dag. På den måde har du mulighed for at se, om der er noget af det, du spiser, som i virkeligheden fylder en del mere på sukker- eller kaloriekontoen, end du lige havde regnet med. Det lyder nok lidt besværligt i dine ører, og helt ærligt, det er det jo også. Men hvad så med at tage billeder af alt det, du spiser i løbet af en dag? Det kan jo også være, at det kan hjælpe dig til lige at stoppe op og tænke over dine valg, når du ser det på et billede også.

5 Lad gryder og pander blive i køkkenet

Ude af syne, ude af sind – er det ikke det, man siger? Hvis du stiller fade, gryder og pander på bordet hver aften, er der større chance for, at du spiser flere portioner og måske derfor spiser for meget. Derfor skal de blive ude i køkkenet! Det kræver jo lidt mere af dig at skulle gå heeeeele vejen ud i køkkenet for at tage anden portion. Så kan du også lige få tid til at vænne dig til maden i maven, så mæthedsfornemmelsen kan dukke op.

6 Dæmp lyset

Det her er et af de tips til vægttab, der er lidt sjovt, for der er noget at tænke over. Prøv at forestille dig, at du er på en restaurant – her er lyset altid lidt afdæmpet. Forestil dig så, at du er på McD eller et andet fastfoodsted – her er der helt lyst, nærmest hvidt. Det er der altså en grund til! Når lyset er dæmpet, forlænger det faktisk spisetiden, fordi det skaber en mere afslappet atmosfære. Så selvom vi her snakker om restauranter, kan der måske være noget ved at prøve at dæmpe lyset derhjemme også?

Kilde: Popsugar