6 ting, der får din vagina til at lugte

Foto/ Shutterstock

author
Emilia Jacobsen

Har du det med at lugte forneden? Altså lugte lidt mærkeligt eller dårligt? Det kan godt være, du ikke har tænkt mere over det, men der findes flere årsager til, hvorfor du lugter dernede.

Læs også: 10 piger afslører, hvad de hader ved deres vagina

1 Sex

Måske har du lagt mærke til, at din vajayjay lugter lidt sjovt, efter du har haft sex? Det er faktisk helt normalt, for læs her, hvad der får den til at lugte efter sex! Sørg for at tisse lige efter, I er færdige, for det kan altså mindske risikoen for en bakteriel infektion, som både kan give dig blærebetændelse, og få vagina til at lugte dårligt.

2 Stramt tøj

Vi kan jo ikke undvære vores stramme jeans eller yndlingstrusser, der måske også er til den tætsiddende side. Men desværre lukker det sved inde, og sved er en kilde til lugt. Sved hjælper med at forstærke lugte, der er kommet til på grund af bakterier. Din vajayjay er jo allerede et meget bakteriefyldt område, og derfor giver det hele mening. Den eneste måde, du kan reducere sveden på, er at gå i mere løstsiddende tøj – måske bare i de situationer, du har mulighed for det. Altså, du behøver jo ikke gå i joggingbukser på arbejdet.

3 Bestemte fødevarer

Der er nogle, der siger, at fødevarer som hvidløg, karry og asparges kan få din vagina til at lugte dårligt. Men det er ikke nødvendigvis sandt. Det hænger sammen med, om du sveder meget omkring din vajayjay, fordi disse fødevarer har en effekt på din sved. Så blot fordi du spiser disse ting, er det ikke ensbetydende med, at lugten skyldes det. Tilgengæld kan sukker være en lille djævel. Hvis din jayjay lugter på grund af en ubalance i bakterierne dernede, så gør sukker kun ondt værre – dårlige bakterier lever af sukker.

4 Ingen vask

Det er ikke vildt let at vaske vagina, for du må jo ikke være alt for voldsom, men du må virkelig heller ikke glemme den, når du bader. Det, du kan gøre, er aldrig at vaske bagfra og fremad, for så risikerer du at få en infektion – og desuden kan det være, din vagina kommer til at lugte at lort. Og det er måske ikke lige det skønneste at lugte forneden af lort. Det gælder også om ikke at bruge noget med parfume dernede, for det kan skabe irritation. Faktisk bør du bruge en intimsæbe, når det kommer til din vagina.

5 Gamle tamponer

Uanset hvad, er det nok ikke den lækreste odør, der kommer dernede fra, når du har menstruation. Men ved du, hvad der kan få det til at lugte endnu værre dernede? Hvis du lader en tampon være i din vajayjay længere end anbefalet. Især hvis det er hen mod slutningen af din menstruation. Men mon ikke du allerede har oplevet det selv?

6 Infektion

Overraskende nok er der ikke mange kønssygdomme, der er årsag til, at du kommer til at lugte forneden. Dog er der en enkelt, der er: Trichomonasis. Hvis du har haft sex for nylig, og det går op for dig, at du lugter dårligt dernede, plus at det klør, så smut til lægen med det samme.

Kilde: Gurl