6 VILDE grunde til, at du lever længere, hvis du har en hund

Læs om 5 grunde til, at hundemennesker lever længere

author
Annemarie Friis Persson

Er du hundemenneske? Så er der godt nyt. Hvis du har hund, lever du nemlig længere. Ja, du hørte rigtigt. Der er mange fordele ved at have hund, men nogle af dem er altså livsforlængende. Her får du seks grunde til, at hundemennesker lever længere. De er altså ret vilde!

Læs også: Katte- eller hundemenneske? Dét siger det om din personlighed

1 Som hund, så ejer

Den sætning har du sikkert hørt før. Og hvis du har hund, kan du sikkert også nikke genkendende til den. Du og din hund kommer til at ligne hinanden mere og mere. Måske ikke udseendesmæssigt. Og dog … I hvert fald personlighedsmæssigt. Hunden er et meget socialt væsen, og hvis du ikke allerede selv er det, bliver du det i hvert fald med en hund. Når du er ude at lufte din hund, kan du nemlig ikke undgå at møde andre hunde og deres ejere, som du kan socialisere med. Og flere undersøgelser viser, at sociale relationer er livsforlængende.

Hader du mennesker? Eller er du bare typen, der ikke orker at socialisere? Så er dette en perfekt måde at møde nye mennesker på. Det eneste, du skal gøre, er at snakke om din hund. Og så er det altså et godt scoretrick! Der er jo ikke nogen, der kan stå for sådan et sæt hundeøjne.

2 Forhøjet blodtryk? Anskaf dig en hund

Det er ikke kun din hund, der nyder godt af det, når du kæler med den. Når du kæler med din hund, reduceres dit blodtryk nemlig. Desuden har hunden en afstressende effekt på dig, fordi synet af din hund udløser et stof, der giver dig en følelse af glæde. Det er jo ingen overraskelse … I mean, look at it. Men stoffet er også med til at nedsætte stress. Den skal bare være i samme rum som dig – så bliver du helt afstresset.

3 Lykke KAN købes for penge

En hund kan give dig en helt speciel lykkefølelse, der øger din livsglæde og dit selvværd. Det er altså ret vildt! Men det er jo ikke så mærkeligt. For let’s be honest, der findes ikke nogen bedre følelse end at komme hjem til en hund, der næsten pisser gulvet af glæde over at se dig. Din hund elsker dig ubetinget – den vil gøre ALT for dig. Det kan man ikke sige om ret mange mennesker …

Psssst … Er du mere til katte? Så se, hvilken type kat du er ifølge dit stjernetegn.

4 Bye bye depression

Anskaffer du dig en hund, er der stor sandsynlighed for, at du kan vinke farvel til depression. Den lykkefølelse, din hund kan give dig, er nemlig med til at reducere din risiko for at få en depression. En hund er faktisk bare én stor lykkepille.

5 Hvorfor have et medlemskab til fitness, når du kan have en hund?

En af de mere åbenlyse grunde til, at hundemennesker lever længere, er selvfølgelig den ekstra motion, de får af gåture og leg. En hund gør dig mere fysisk aktiv, fordi den skal luftes flere gange om dagen – og så elsker den at lege. Vi behøver vist ikke at komme ind på, hvorfor gåture og leg er sundt for både dig og din hund. Så afmeld du bare dit fitnessmedlemskab, og anskaf dig en hund i stedet.

6 Hunde er godt for hjertet

I mere end én forstand. Der er ingen tvivl om, at hunde er godt for hjertet i den forstand, at de elsker én ubetinget. Men de kan faktisk også mindske risikoen for hjertekarsygdomme. Mindre stress, lavere blodtryk og mere motion reducerer nemlig hjertekarsygdomme. Det er da en vild grund til, at hundemennesker lever længere.

Der findes endnu flere grunde end disse til, at hundemennesker lever længere. Og hvem vil ikke gerne leve længere? OG have hund? Jeg vil i hvert fald gerne. Hvis du ligesom jeg ikke allerede har en hund, har du nu en god undskyldning for at anskaffe dig en. Jo før, jo bedre! You are welcome.

Læs også: Derfor er du MEGAsund, hvis du elsker katte