7 grunde til, at du prutter hele tiden

Her er grundene til, at du prutter hele tiden

author
Emilia Jacobsen

Om det er på arbejdspladsen, i sofaen med kæresten, i fitnesscentret eller til familiefødselsdagen – du prutter alle steder. Og det er IKKE sjovt. De larmer, lugter og er varme. Føj. Men hvad er grunden til, du prutter hele tiden?

Læs også: Derfor lugter nogle prutter mere end andre

1 Du drikker ofte sodavand

Kulsyreholdige drikkevarer, tyggegummi eller anvendelse af sugerør kan være årsag til, at luft bliver fanget i tyktarmen. Her er luften skyld i op til 50 procent af prutterne. Du kan hjælpe prutterne væk ved i stedet at bøvse – eller selvfølgelig holde dig fra ovenstående.

2 Du spiser for mange søde sager

Din krop er ikke god til at fordøje sødemidler, fordi de kan sætte sig i tarmen og gære, og derfor slipper du en vind eller fem. Ja, du prutter hele tiden … Naturligt sukker kan også få dig til at prutte. Det vil derfor hjælpe, hvis du skærer ned på sukkerforbruget, og her gælder altså både det naturlige og det falske sukker.

3 Du elsker salater

Og det er jo godt og sundt! Men desværre indeholder grøntsager som grønkål, hvidkål, rosenkål, broccoli og så videre et kulhydrat, der gør dem vanskelige at fordøje. De bliver altså hængende i din tarm, og her producerer de en masse gas. Buhu, spis det med måde, hvis du vil undgå alt prutteriet.

4 Du er stresset

Et uroligt sind kan skabe ravage i din tarm, fordi din tarm og dine følelser er så tæt forbundet af et netværk af nerver. Prøv meditation eller yoga for at berolige både krop og sind.

5 Du er ikke bedste venner med mejeriprodukter

Laktoseintolerans er noget, der kan dukke op jo ældre du bliver. Derfor er der en reel risiko for, at det kan være den skyldige i dit prutteri. Prøv at fjerne alle mejeriprodukter i et par dage, og se, om det kan være årsagen.

6 Du har lige fået en baby

Du kan sagtens blive en rigtig pruttemaskine, når du har født, fordi musklerne og nerverne omkring anus bliver beskadiget ved fødslen. Det, du kan gøre, er faktisk bare at vente. Det går nok over om et halvt års tid.

7 Du har forstoppelse

Hvis du har forstoppelse, sidder din lort fast i dine tarme og hygger sig, og her frigives der så dampe. Det kan være en grund til, at du prutter hele tiden. Måske du kan prøve at ændre din kost en smule og eventuelt droppe de dårlige kulhydrater for en stund.

Kilde: womenshealthmag.com