7 grunde til, at det er sundt at være doven

author
Mathilde Brandborg

Er du svært begejstret for at ligge på sofaen og tage en slapper? Måske du hellere vil smide benene op og se noget Netflix end at tage med ud på en rask gåtur med hunden? Du har før hørt folk kalde dig doven, og egentlig har du bare vænnet dig til, at det er en del af din person. Og ved du hvad? Du skal faktisk slet ikke skamme dig over det, for det er rent faktisk sundt at være doven.

Du er mindre tilbøjelig til at gå ned med stress

Mange af os har en rigtig travl hverdag, hvor vi ikke har tid til at få slappet af og samle tankerne. Det er ikke særlig sundt for vores helbred, når vi ikke får taget en pause en gang imellem. Her burde vi faktisk allesammen tillade os selv at være lidt mere ‘dovne’.

Det er essentielt for dig at bruge lidt tid på at få slappet af i løbet af dagen. Det giver en god selvindsigt og mulighed for at holde øje med dit eget helbred.

Dit blodtryk er lavere

Hvis du hviler dig i en lille times tid hver dag, vil dit blodtryk automatisk blive lavere – og det er som regel en god ting. Så gør dig selv den tjeneste!

Din emotionelle intelligens er højere

Det er sundt for din følelsesmæssige forståelse af andre mennesker, hvis du bruger tid på at se drama på Netflix. Et studie fra Oklahoma University har nemlig vist, at det bliver lettere for dig at opfange andre menneskers følelser, hvis du bruger lidt tid foran skærmen på at se dramaserier. Så kom du bare i gang.

Du føler dig mindre ensom og har højere selvværd

Endnu en god grund til at binge serier. Det viser sig nemlig, at det kan være sundt at føle en sammenhørighed med en karakter fra en serie. Hjernen snydes nemlig til at tro, at vedkommende er din ven, hvilket stimulerer din følelse af sammenhørighed. Så næste gang nogen fortæller dig, at du er doven, fordi du binger serier, så fortæl dem, at du arbejder på at opbygge et bedre selvværd.

Din hud er renere

Det er bevist, at stress påvirker hudens balance og kan være med til at give dig urenheder og rødme. Derfor vil din hud takke dig for at få slappet lidt af. På den måde kan du forsvare, hvorfor det blandt andet er sundt at være doven.

Træk dig lidt tilbage, og tag en ansigtsmaske – din hud vil takke dig.

Dine tanker bliver mere kreative

Har du nogensinde været ude for, at når du skal komme op med en idé, så sker der ingenting, hvorimod hvis du sidder og stener, så kommer der pludselig en masse ideer op i hovedet på dig? Det er helt almindeligt. Det er sundt for din kreativitet og din evne til at tænke innovativt, hvis du lader dig selv være lidt doven. Det sætter nemlig tankerne godt i gang.

Du får mere søvn, hvilket bidrager til en bedre sundhed

Vi har før talt om, hvad der sker med din krop, hvis du ikke får sovet nok. Det kan KUN anbefales, at du får tilstrækkeligt med søvn. Det hjælper nemlig til at huske bedre, være mere opmærksom og blive mindre stresset. Hvis du lider at kronisk søvnmangel kan det have alvorlige konsekvenser for dit fysiske og mentale helbred. Så tryk du bare lidt ekstra på ‘snooze’, for i forhold til søvn, er det sundt at være doven. I hvert fald lidt.

Kilde: Bustle