Annonce

7 situationer, du kender, hvis du er en håndboldpige

Dem, der er en håndboldpige, kender disse ting

author
Emilia Jacobsen

Er du en håndboldpige? Eller har du været det? Da jeg gik i folkeskole, tror jeg kun, der var to piger, der ikke gik til håndbold. Det er da egentlig ret vildt. Flere blev ved med at spille gennem gymnasiet også, og der er også nogle stykker, der stadig spiller i dag.

Men det er egentlig lidt skørt at tænke på, hvor mange der rent faktisk IKKE fortsætter med at dyrke sport efter puberteten. En amerikansk undersøgelse viser nemlig, at halvdelen faktisk dropper at dyrke sport helt, når puberteten stopper. Det er virkelig ærgerligt, fordi der er så mange fordele ved at blive ved med at dyrke sport. Always har netop sat fokus på dette med deres #LikeAGirl-kampagne. Vidste du for eksempel, at det at dyrke sport kan hjælpe dig med at øge din selvtillid? Kampagnen handler i den grad om, at det gælder om at turde fejle, for på den måde lærer du allerbedst. Og på den måde kan du altså også øge din selvtillid.

Så hvis du engang var håndboldpige, så drøm dig lige tilbage med disse punkter – måske du faktisk får lyst til at starte igen? Hvis du IKKE er en håndboldpige og aldrig har været det, kan det måske i stedet give dig lyst til at starte til håndbold – eller en helt anden sport. For det lyder da ALT for sjovt!

Læs også: 8 kiksede situationer, vi alle sammen kender, når vi dyrker sport

1 Hver eneste weekend blev brugt i en hal

Tja, du brugte faktisk ikke dine weekender på andet end at være i håndboldhallen. Om det så var for selv at spille kamp eller se nogle af dine veninder spille, så var du der. Dine forældre var også tit med. Det var da den hyggeligste tid!

2 Du gik altid i klipklappere på stævner …

… Helst H2O og OGSÅ gerne med sokker i. Det kan ingen håndboldpige komme udenom. Så kan det godt være, der er mange, der snakker om, hvor kikset det er at gå med sokker i sandaler. Men de skulle bare vide. Hvor skønt er det lige at være sammen om bare at være ligeglad med, hvad andre tænker? Sådan er det jo bare at være håndboldpige og være på stævne.

3 Der var altid harpiks på alt

Tøj og sko har alle dage været total fedtet ind i harpiks, men du blev så vant til det, at du nærmest ikke lagde mærke til det. Det var også ret dumt lige at tage sig til håret efter at have haft bolden i hånden. Det tager altså lidt af en krig at få ud af håret igen. Og ja, du skal da i hvert fald HELT holde dig fra at klø dig i øjnene.

4 Du kan ikke holde en bold i hånden uden at tyre den

Ups. Det er en gammel vane. Når du havde idræt i skolen, kom du måske engang til at give idrætslæreren hjernerystelse, da i spillede stikbold. Men hvad kan man gøre med en vane? Ikke så meget. Det ligger bare i hånden, at den bold skal tyres af sted, så snart du får fat i den. Og sådan er det sikkert stadig i dag …

5 Shortsene skal altid være foldet i livet

Håndboldshorts er og bliver for lange. Derfor er der ingen anden udvej end at folde dem i livet. Og så render I alle sammen rundt på banen med foldede shorts. Og hallo – det er da teamwork og sammenhold, der vil noget, hvad?

6 Håndboldstævne er the shit

Ja tak! Én stor lejrskole, hvor du mødte en masse nye mennesker, havde det alt for sjovt med dine veninder og venner og bare lærte en helt masse nye ting. Det var det fedeste EVER! Always har netop fanget det her fede koncept med stævner, og derfor står de også bag 78 #LikeAGirl camps i 2018 rundt omkring i Danmark. Her har man netop har mulighed for at blive bedre til sin sport, prøve noget nyt og få nogle nye venner. Fedt initiativ til at få unge piger til at dyrke mere sport og ikke være bange for det. Hvis du tænker tilbage på, hvor fedt det var at være på stævne, kan du helt sikkert relatere.

7 Du har brugt hele barndommen på at have knæbeskyttere på og være tapet ind

Tape, tape, tape over det hele. Og svedige, klamme knæbeskyttere. Dine stakkels knæ har været udsat for meget gennem din tid som håndboldpige, og du er jo næsten ikke til at kende uden beskytterne på knæene.

Annonce for Always