Annonce

8 kiksede situationer, vi alle sammen kender, når vi dyrker sport

En liste over kiksede situationer, når du dyrker sport

author
Emilia Jacobsen

Du synes måske selv, du er kikset i de her situationer, når du dyrker sport, men ved du hvad? Det er du slet ikke. For det første er det noget, vi alle sammen kender til og har prøvet, og det gør det altså til nogle ret så normale situationer. For det andet er det bare nogle ting, der sker, fordi du går op i det, du laver, og det er bare så megasejt!

Det gælder virkelig om ikke at fokusere på, hvad andre tænker om dig, men i stedet bare gøre det, du elsker. Og som Always siger i deres kampagne #LikeAGirl, skal du bare ‘Keep Going #LikeAGirl’.

1 Du falder over dine egne ben

Det kaldes også klodsethed, men de fleste af os oplever det altså, når vi dyrker sport. Det virker måske rigtig kikset i dine øjne, at du pludselig falder over ingenting, mens du løber på banen for eksempel. Men altså, se det lige udefra. I spiller kamp og er totalt oppe at køre alle sammen, så om der lige er en, der falder hist og her – det hører vist med. Det skal du slet ikke være bange for eller tænke over.

2 Du er fummelfingret

Ups, du tabte bolden, battet eller ketcheren midt i en match. Det var ikke det bedste tidspunkt, og du synes måske, det var lidt pinligt. Men så er det jo heldigt, at det er ret normalt, at det sker. Se eksempelvis en håndboldkamp i fjernsynet en dag, og tjek, hvor mange gange de taber bolden. Og de er altså professionelle. Såååååå bare bliv ved med at spille videre, og tænk ikke så meget over det.

3 Du laver selvmål

Ej, men ved du hvad? Det sker altså for selv den bedste! Og så har du da gjort et andet hold glad, høhø. Det gælder nogle gange om bare at grine ad tingene og have det sjovt med det, så hvorfor ikke gøre det? #LikeAGirl-kampagnen, som Always står bag, fokuserer netop også på det her med at have det sjovt. Hvis du har det sjovt med det, du laver, så kommer du automatisk ikke til at tænke så meget over tingene, og så bliver det først rigtig fedt for dig at være til træning eller spille en kamp for eksempel. Det kan også hjælpe på din selvtillid, at du har det sjovt, når du dyrker sport! Det er jo bare total win-win!

4 Du ødelægger noget

Du har måske prøvet at smadre et net eller knække et bat over. Du kender vel den der saying ‘Man skal ikke græde over spildt mælk’. Det gælder også her. Du skal hverken græde eller blive pinlig over en ødelagt sportsrekvisit. Det er nemlig, hvad der sker. Og kan det ikke også godt indikere, hvor meget du faktisk går op i din sport? Lad os sige det.

5 Du har shorts på, der konstant kravler op

Bum, så sidder shortsene mellem ballerne i stedet for nede langs lårene, hvor de hører til. Det er, som om træningsshorts bare IKKE vil blive, hvor de skal. De kravler opad og opad og opad, indtil de ikke kan komme længere. Bare hiv dem ud igen. Det er ikke pinligt, og det er ikke kikset. Bare rolig. Tjek de andre ud, deres shorts gør altså det samme!

6 Du har synlige svedpletter på trøjen

Nogle sveder altså bare mere end andre, og sådan er det. Tænk på, hvor fedt det er, at man kan se, hvor effektiv du er. Det er da SÅ sejt, at du bare giver den alt det, du kan. Sved er slet ikke så skræmmende, som mange går og tror. Det er en total naturlig del af dig og dit liv, og faktisk er det ikke noget, du overhovedet kan undvære. Din krop har brug for, at du sveder, og derfor er det da genialt, at du gør det, mens du laver noget, du elsker.

7 Du slår en prut, mens du er ude at løbe

Prutter er altså sjoooooove. Og det er med garanti kun dig selv, der lægger mærke til, at du lige slap en lille vind. Det skal i hvert fald ikke holde dig tilbage fra at blive ved med at løbe. Det kan faktisk være ret svært at holde en prut inde, mens man løber! Ja, jeg taler af erfaring, og hvad så? Det går ikke, at du går og har ondt i maven af at holde prutter inde. Jovist, det kan let blive pinligt med en ordentlig prut med lyd på, men så er det heller ikke værre. Og som en fra min folkeskole engang undskyldte sig med dengang: ‘Man må godt udenfor’ …

8 Du bliver rød i hovedet

Det er faktisk ikke alle, der bliver røde i hovedet, når de dyrker motion. Og måske er det derfor, det kan virke skræmmende og kikset for dem, der så bliver det? Men det er bare tosset. Der er intet som helst kikset over at blive rød i hovedet. Tværtimod viser det bare, hvor meget du giver af dig selv. Så bare bliv ved med at gøre det, du elsker – også selvom du bliver rød i hovedet.

Så det er altså bare om at blive ved med at svede, kæmpe og gøre lige det, du elsker – #LikeAGirl! Tjek Always’ #LikeAGirl camps ud, hvor Always støtter danske pigesportshold i at få flere piger til at fortsætte med at dyrke sport og Keep Going #LikeAGirl.

Annonce for Always