8 ting, der sker, når du glemmer at drikke vand

Der kan ske mange nederen ting med kroppen, hvis du glemmer at drikke vand

author
Sara Elisabeth Nedergaard

Min mormor var ALTID efter mig, da jeg var barn. “HUSK NU AT DRIKKE TO LITER VAND OM DAGEN, DU GLEMMER AT DRIKKE VAND!” råbte hun efter mig. Og det virkede. For nu har jeg ALTID en vandflaske på mig – og får den væske, jeg har brug for. Og så kan det godt være, at jeg til gengæld ikke altid husker at vaske flasken, selvom jeg godt ved, at vandflasker er fyldt med bakterier.

Hvis du er en af dem, der glemmer at drikke vand i hverdagen, har du måske nogle ting, du døjer med. Du kan gennemgå denne liste for at se, om nogle af dine skavanker måske skyldes, at du glemmer vandet i hverdagen? Listen er skrevet ud fra oplysninger fra Netdoktor.dk.

1. Koncentrationsbesvær

Din hjerne består af omkring 80 procent vand, så hvis du glemmer at drikke vand, kan det faktisk gå ud over din koncentration. Så hvis dine arbejdsopgaver pludselig er helt vild uoverskuelige, kan det måske være, fordi du faktisk er tørstig.

2. Forstoppelse

Normalt skider et voksent menneske omkring en gang i døgnet. Men hvis du får for lidt væske, bliver din tyktarm forstyrret. Og så kan der altså gå flere dage, før du kan “komme af med det”. Av!

3. Tør hud

Det er bare det VÆRSTE, når ens hud er tør og skaller. Og det kan faktisk være, fordi du er lidt dehydreret. Så hvis du bare ALTID går rundt og døjer med tør hud, skal du måske prøve at drikke noget mere vand.

4. Sult

Det er klart, at du bliver sulten i løbet af en dag. Men hvis du glemmer at drikke vand, kan du føle en pludselig sult ud af det blå. Og her hjælper det altså gevaldigt at hælde et stort glas koldt vand indenbords i stedet for at ty til småsnacks.

5. Træthed

Når kroppen mangler vand, kan du opleve, at du bliver meeeget træt eller døsig. Og det er simpelthen, fordi dit blodtryk falder, og ilten ikke kommer så hurtigt til hjernen, som den burde.

6. Mørkegult tis

Du har måske prøvet at gå betydeligt mindre på toilettet, hvis du har mange tømmermænd. Det er, fordi din krop er dehydreret efter for meget alkohol. Og det er det samme, der sker, når du glemmer at drikke vand. Så bliver dit tis helt mørkegult, og du skal tisse meget mindre, end når du har drukket nok vand.

7. Dårlig ånde

Jep, den er god nok. Du kan faktisk risikere at gå rundt med dårlig ånde på grund af vandmangel. Og det er simpelthen, fordi du producerer mindre spyt, når du mangler væske. Og det er altså dit spyt, der sørger for, at bakterierne ikke går amok i din mund og giver dårlig ånde.

8. Hovedpine

ALLE har nok prøvet at beklage sig over hovedpine og få: “Har du drukket nok vand?” smidt i nakken. Og det er der altså en grund til. For der kommer ikke nok ilt til hjernen, hvis du glemmer at drikke vand. Så vent lige med at tage panodiler, indtil du har prøvet med et glas vand først.