8 madvarer, du ALDRIG må spise inden en date

Foto/ Shutterstock

author
Sara Elisabeth Nedergaard

Når du skal på date, vil du selvfølgelig altid helst vise dig fra din bedste side. Du har måske allerede læst vores guide til, hvad du i hvert fald IKKE skal skrive i din Tinder-bio. Og nu skal du på date med ham den søde. Og hvis du vil sikre dig, at du ikke kommer til at prutte under daten, er der altså noget mad, du skal holde dig fra. For ja – bestemte typer mad får dig altså til at prutte. Det skriver Men’s Health.

Læs også: Så syg kan du faktisk blive af at holde på dine prutter

1. Cola Zero

Nooo! Ikke vores light-sodavand! Men jo, den er desværre god nok. Drikkevarer og mad med kunstig sukker kan få dig til at prutte mere. Det drejer sig især om sukkerfri sodavand, tyggegummi og nogle kager og proteinbarer. Så skru lige ned for den sukkerfri mad og drikke, hvis du vil undgå at prutte på din date.

Læs også: Disse piller får dine prutter til at lugte af blomster og chokolade

2. Proteinshakes

Hvis du skal på date, skal du sikkert bare have noget hurtigt til frokost eller som mellemmåltid. Og hvad er nemmere end en proteinshake eller en proteinbar? Det kan du godt glemme – protein er nemlig en type mad, der får dig til at prutte mere.

Læs også: 6 ting, dine prutter afslører om dig, hvis du prutter mere, end du plejer

3. Drikke med brus

Drikkevarer med kulsyre, der bruser, får dig til at prutte mere. Og grunden er faktisk helt simpel. Boblerne får dig nemlig til at sluge mere luft, som altså kommer ud den anden vej. Så ingen sodavand eller danskvand, inden du skal på date.

Læs også: 7 grunde til, at du prutter hele tiden

4. Bønner

Bønner, linser, nødder og ærter har et højt fiberindhold. Derfor hører de under mad, der får dig til at prutte mere. De indeholder samtidig sukker, som bakterier i din krop nedbryder og omdanner til luft og metangasser, der altså bliver til dine prutter. Og endnu værre: De kan også blive til svovlgasser. Og du har vel ikke lyst til at slå prutter, der lugter af rådne æg, når du er på date, vel?

Læs også: Derfor lugter nogle prutter mere end andre

5. Frugt

An apple a day keeps the doctor away, som man siger. Bare ikke liiige, når det er fredag aften, og du skal på date. Normalt er din krop rigtig glad for frugt. Men nogle frugtsorter har fibre og frugtsukker i sig, som din krop altså bare helst vil omdanne til gas. Det er især æbler, ferskner, rosiner, bananer, abrikoser, pærer og sveskejuice.

Læs også: Så lang tid går der, før piger tør prutte foran kæresten

6. Mælkeprodukter

Mælkeprodukternes svar på sukker hedder laktose, som mange mennesker har svært ved at fordøje. Derfor er der ret mange, der er laktoseintolerante. Hvis du tit får lidt luft i maven, når du har spist ost eller drukket mælk, er du måske særligt sensitiv over for mælkeprodukter. Og det er altså helt normalt. Bare skru ned for mad som ost, yoghurt og mælk, hvis du vil undgå at prutte på din date.

Læs også: Så mange mænd tænder på deres kærestes prutter

7. Korsblomstrede grøntsager

Kors-hvaffor-en-fisk? Jo, den er god nok. Der er nemlig en bestemt grøntsagsfamilie, der giver dig luft i maven. Og den hedder altså korsblomstrede grøntsager. Det drejer sig om broccoli, blomkål, kål og rosenkål. Disse typer grøntsager er nemlig virkelig fiberholdige. Og mad med meget fiber får dig altså til at prutte mere.

Læs også: 8 piger fortæller om den første gang, de kom til at prutte foran deres kæreste

8. Fuldkorn

Havregryn og fuldkornsbrød er fiberholdige – på samme måde som grøntsagerne. Normalt er din krop rigtig glad for fiberholdig mad. Men hvis du vil undgå at prutte på din date, skal du nok holde dig fra det. Hvis skaden er sket, kan du drikke en masse vand. Det skulle hjælpe lidt.

Læs også: Det er GODT for dit helbred, hvis du lugter til din kærestes prutter